Hem / Vi arbetar med / Aktuella satsningar/projekt / Rörelsesatsning i skolan / Inspiration till rörelse och idrott

Inspiration till rörelse och idrott

100 inkluderande fotbollslekar

- lockar fler elever till rörelseglädje

Svenska Fotbollförbundets storsatsning Skolbollen är ett inspirerande aktivitetsprogram med målsättningen att ge fler barn positiva upplevelser av rörelse genom att våga utmana sig själva och utvecklas socialt. Det enda du behöver göra för att ta del av de drygt 100 lekarna och övningarna för raster och lektioner är att registrera din skola här >> 

Mer om 100 inkluderande fotbollslekar

Bestig Mount Everest med klassen

- toppen för rörelseglädje och gemenskap

Korpen har flyttat Mount Everest till din skolgård. Skoleverest är den perfekta aktiviteten för att få fler elever att vilja röra på sig. Alla kan vara med och det är både roligt och lärorikt att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål.  Korpens smarta och roliga aktivitet kan pågå närsomhelst under skoldagen och på fritids, på begränsad tid eller utan slutdatum. Det bestämmer ni själva.

Mer om Bestiga Mount Evserst med klassen

Leka boule lockar fler till rörelse

-  från lillen till de större

Skolboule Sverige bjuder på helt nya sätt att använda bouleklot för att locka till rörelseglädje för alla.

Mer om Lekan boule lockar fler til rörelse

Pingis på nya sätt får fart på eleverna

- utmaningar på matbordet, i gungan och rutschkanan

Svenska Bordtennisförbundet arbetar för att få fler barn att hitta tillbaka till föreningsidrotten och att bli mer aktiva genom rörelseförståelse. Förbundet har därför tagit fram STIGA PING PONG POWER Skolpaket för att inspirera till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet, i idrottshallen och ute på skolgården.

Mer om Pingis på nytt sätt får fart på eleverna

Mer lek, spring och glädje på rasten

- Tre spännande sporter gör gemensam sak

SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans hjälps de åt att inspirera till rörelse på träning, match och nu även i skolan. 

Mer om Mer lek, spring och glädje på rasten

Hand the Ball Challenge!

- nya sätt att utmana dina elever motoriskt

Hand the Ball Challenge är en aktivitetssatsning som Svenska Handbollsförbundet skapat för att inspirera eleverna på din skola till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet och ute på skolgården.

Mer om Hand the Ball Challange

Kasta med spö

– som fiske på land!

Nu har alla barn möjlighet att kasta med spö i skolan. Med ett helt vanligt fiskespö kan du testa nya lekar som tränar öga och handmotorik, tålamod och koncentration, kondition, motorik och precision.

Mer om Kasta med spö - som fiske på land

Din skola har redan en egen
discgolf-bana

- den bara väntar på att upptäckas av dig och dina elever

Ett träd, en sten eller en lyktstolpe finns på varje skolområde. De fungerar alldeles utmärkt istället för korgar (kedjehål). Visst är det häftigt, plötsligt öppnar sig oändliga möjligheter att skapa skolans alldeles egna Discgolf-bana, vilket är en spännande och kreativ utmaning i sig. 

Mer om Din skola har redan en egen discgolf-bana

Vattenglädje i skolan
- Nya tag för mer rörelse

Svensk Simidrotts projekt Vattenglädje i skolan vänder sig till elever som kan simma och vill fortsätta utvecklas och utmanas i vattnet genom att prova på nya simidrotter och simsätt inom konstsim, simhopp, simning, vattenpolo och öppet vatten.

Mer om Vattengjädje i skolan - Nya tag för mer rörelse

FloorCurling lockar till aktivitet
och skratt
- Spelet som golvar stillasittaren direkt

Tänk dig en aktivitet som kombinerar rörelse, samarbete, spänning och massor av skratt. En aktivitet som alla i gruppen kan vara med på och som alla garanterat kommer att tycka är otroligt roligt. FloorCurling tickar av alla ovan nämnda boxar och är en perfekt rastaktivitet för att skapa rörelseglädje i skolan.

Mer om FloorCurling

Ren rörelseglädje på rak arm
- Cricket i skolan får fart på eleverna

2,5 miljarder människor världen över älskar cricket. Det kommer dina elever att göra också. Att spela cricket på rasten eller idrottslektionen är lika enkelt som att spela fotboll eller brännboll. Idrottshallen eller skolgården fungerar perfekt som spelplan. Genom att prova en helt ny rastaktivitet ökar också chansen att du får med fler nyfikna, även de som normalt inte är så aktiva.

Mer om Cricket i skolan

Bordet är dukat för lunchrasten
- Inspirerande tips och övningar på spelabiljard.nu

Alla kan spela biljard. Och de allra flesta tycker om att göra det. Har din skola eller fritidsgård ett biljardbord så hoppas vi att spelabiljard.nu kan hjälpa dig inspirera fler elever till aktivitet på rasten.

Mer om Bordet är dukat för lunchrasten