Hem / Vi arbetar med / Strategi 2025 / Nytt och annorlunda Goda exempel

Nytt och annorlunda! - Ny syn på träning och tävling

För att locka till sig nya medlemmar eller anpassa verksamheten så att färre slutar så har dessa föreningar på tänkt nytt och annorlunda.

Just för att behålla våra idrottande barn och ungdomar I framtiden och för att alla ska känna sig välkomna, oavsett ålder, ambition, kön eller förutsättningar har dessa föreningar tänkt nytt o annorlunda. Just dessa har även sökt Idrottsslyftssatsning och vunnit 20 000 kr för att de tänker i nya banor. Hur kan just din förening bryta mönster och till exempel öppna upp er verksamhet? Hur ska träningarna se ut för att passa barnen? Finns det roliga tävlingsformer som kan locka barnen? Skicka in ditt förslag till din Idrottskonsulent, de bästa förslagen belönas med upp till 20 000 kr.


Här nedan hittar ni goda exemel:


Backe Idrottsförening – Ida Sundin 

Ni har trotsat glesbygdsproblematiken, och ser möjligheter när andra kanske hade sett hinder. Att något så enkelt som ”prova på” idrotter som inte finns på orten, kommer till Backe, en sport varje vecka med både lokala tränare men även gästinstruktörer är bra i suveränt i dess enkelhet. Metoden är gammal men den bryter mönster, passar många, stimulerar till glädje och bidrar till allsidig träning för ortens skidåkare.

Myrvikens Skol-Idrottsförening & Storsjöskolans Idrottsförening – Mari Johansson
Ni har hittat en ny tävlingsform som verkligen ligger rätt i tiden, den är mer tillåtande för alla deltagare, stimulerar till rörelse och glädje. Den tar bort pressen och ger åkarna samt domarna fler och mer chanser till bedömning. Detta är ett nytt tänk som är brilliant i dess enkelhet och därför vill vi belöna er idé!

Östersund-Frösö Slalomklubb – Mattias Skielta

Ni har tagit ett helhetsgrepp på hela barnsektionen och gör verkligen en kulturförändring. Det är inte bara en sak ni har gjort för att ha en ny syn på träning och tävling, Det känns helt rätt i tiden att öppna upp verksamheten och göra den mer transparant och tillgänglig för föräldrar och ändrat på sättet ni tävlar som ni har gjort. Att ni även jobbar med att utbildade ledare, ventilera i feedbackfönster och övningsbank ligger i linje med framtidens förening, därför vill vi belöna er idé!

 

Östersunds Jeet Kune Do Klubb – Roger Nissilä

Ni har soliditet som helhetstänk och sänker verkligen trösklar inom idrotten, er idé bidrar till att fler kan hålla på att idrotta längre ävenm de inte har råd eller tycker det är dyrt. Detta är ett nytt tänk som är brilliant i dess enkelhet och därför vill vi belöna er idé!


Östersunds Skidlöpareklubb – Peter Berglöf; Beda Skylare Berglöf;

Ni har anammat grundfundamentet i idrottens strategi 2025, från triangel från rektangel, alla barn och unga vill inte tävla och ni har öppnat upp er verksamhet och erbjudit detta i er ungdomsmotionsgrupp. Detta är ett jättebra exempel på ”ny syn på träning” sen att dessa unga får både mentorskap och öva på ledaskap är suveränt och i linje med ”den moderna föreningen”, därför vill vi belöna er idé!