Hem / För träningsgrupper

För träningsgrupper

Idrotten lär oss så mycket mer än rätt teknik och riktiga spelregler. Vi lär oss hantera vinster och förluster, att hjälpas åt och stärka varandra. I en trygg och utvecklande idrottsmiljö utvecklas vårt självförtroende och viljan att prova nya saker. När vi träffas i grupper finns en hel del saker som påverkar hur vi är mot varandra och vad som är okej. I varje grupp skapas en kultur, oavsett om vi pratar om det eller inte – här har vi en möjlighet att ta kommandot och skapa den miljö vi själva vill ha.

Vi på RF-SISU tycker att det är självklart att prata om hur vi ska vara mot varandra, både för att må bra och för att kunna utvecklas på bästa sätt inom vår idrott. Här har vi samlat några material att utgå ifrån när ni tar kommandot över kulturen i just er träningsgrupp.

Kom ihåg att registrera era utbildningstillfällen som lärgruppstillfällen. Manual.

snacken vi behöver ta.jpg

Snacken vi behöver ta!

"Snacken vi behöver ta"är ett material som syftar till att du som ledare och tränare ska kunna genomföra utvecklande samtal med aktiva, ledare, tränare och vuxna vid sidan av själva ”idrottsarenan”.   

Skippaattityden.jpg

Skippaattityden

Skippaattityden är ett material för dig som vill jobba med den värdegrund och kultur ni vill ha i träningsgruppen. Materialet är uppdelat i fyra delar som kan köras var för sig eller två delar åt gången. Under del fyra skapar ni tillsammans en sammanställning över vad som gäller i just ert lag, spara den och återkoppla med jämna mellanrum tillsammans i träningsgruppen.