Hem / Föreningskunskap

Föreningskunskap

En framgångsrik förening kräver en fungerande organisation och det blir både lättare och roligare att bedriva utvecklingsarbete när alla vet vad som gäller. Det kan kännas som att det är mycket att hålla reda på för att föreningen ska skötas och styras på ett bra sätt och här har vi samlat utbildningar som kan bidra med kunskap och tips på vägen.

Några av utbildningarna kan du göra på egen hand, gärna i lärgruppsform tillsammans med andra i din förening, andra behöver du anmäla dig till via en länk på respektive sida.

Här finns en manual för hur du registrerar utbildningstillfällen i IdrottOnline.

Judo_BB.jpg

Kunskapswebb om Hållbar idrott

Kunskapswebben Hållbar idrott hjälper er att komma igång med det praktiska hållbarhetsarbetet. Det kan handla om mat, resor, kläder, utrustning, idrottsytor, energi, natur och inkludering. Varje del ett viktigt steg, för ju fler vi är som gör små förändringar i idrottsvardagen desto snabbare kan vi tillsammans göra stor skillnad.


BB170628BB357.jpg

Det här behöver du veta om en idrottsförening   

Investera två minuter och få klarhet i vad som egentligen gäller i idrottsföreningen. Vet alla hur det funkar och vad som förväntas kommer föreningsarbetet vara roligare, mer effektivt och mer utvecklande.

BB161230PA203.jpg

Så här bildar du en ny idrottsförening

Är ni tre personer som vill bedriva idrottsverksamhet tillsammans under organiserade former så räcker det för att bilda en idrottsförening. Ofta finns det redan bra föreningar att bli en del av, men ibland kan en ny idrottsförening behöva bildas.

BB180915ZJ080.jpg

Rekryteringsmodellen

Behöver ni fler ledare men ingen svarar på massmejlen?
Genom att ställa frågan direkt till en person som känner att den passar för uppgiften ökar vi chanserna att engagera fler ledare i vår verksamhet.

Ledare PETTER ARVIDSON .jpg

Introduktionsutbildning för föreningsledare

Kostnadsfri webbutbildning som ger en första inblick i rollen som föreningsledare och inspiration för ett spännande och viktigt uppdrag.

BB180626ZH071.jpg

Grundutbildning för föreningsledare  

En grundutbildning som ger dig som förtroendevald i en föreningsstyrelse grundläggande kunskap och förståelse för hur en attraktiv verksamhet kan bedrivas.

BB210701BB708.jpg

Utbildning för lärgruppsledare

Att var lärgruppsledare är en annan roll än den som ledare eller tränare. I lärgruppen kan ni lära er saker som inte har med själva träningen att göra, men som ändå är viktig i en förening. Vi erbjuder en grundkurs som är till hjälp i ditt uppdrag som lärgruppsledare.


  Årsmöte 2020 Jämtland-Härjedalen hemsida.jpg                  

Årsmötet - Kunskap och tips för ett bra möte   

Årsmötestider i föreningen, men vad gäller egentligen? RF-SISU J-H ger bra tips och info om vad ni ska tänka på när det kommer till årsmöte, digitalt och fysiskt.           

Simon Hastegård IOL.jpg

IdrottOnline- Administration - Grund för idrottsledare och administratörer

IdrottOnline är idrottsrörelsens egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. IdrottOnline är helt kostnadsfritt och vi erbjuder olika utbildningar i verktyget.

MAXIM THORÉ dator.jpg

IdrottOnline - Administration - Fortsättning för administartörer

IdrottOnline är idrottsrörelsens egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. IdrottOnline är helt kostnadsfritt och vi erbjuder olika utbildningar i verktyget.