Hem / Egna nyheter / 2022 / Ytterligare 500 miljoner i återstartstöd till idrotten

Ytterligare 500 miljoner i återstartstöd till idrotten

Hur ser det ut i er förening, lider ni av sviter efter pandemin när det gäller rekrytering av aktiva och ledare? Ta chansen att söka ekonomiskt stöd för att komma i gång, utveckla och återstarta.

Riksidrottsstyrelsen skjuter till 500 miljoner och 300 av dessa miljoner går till specialförbundens återstartplaner, där 30 procent ska gå direkt till föreningarna.

Ytterligare 50 miljoner kronor tilldelas specialidrottsförbund för särskilda pandemieffekter som till exempel bred motionsidrott kopplat till evenemang. 5 miljoner kronor av dessa 50 miljoner ges i stöd till de förbund som påbörjat utvecklingsplaner för paraidrott men ännu inte fått stöd för arbetet.

50 miljoner kronor fördelas till förbundens elitverksamhet för elit under elit.

75 miljoner kronor fördelas till RF-SISU distrikt för att utveckla de idrottsövergripande tränar - och föreningsledarutbildningarna, ge stöd för ledarförsörjning, bedriva och fotarbete i förening för att stärka föreningsdemokratin och stärka den lokala närvaron samt fortsätta sitt arbete i de idrottssvaga områdena för att engagera underrepresenterade grupper. 

25 miljoner kronor avsätts för Riksidrottsförbundets centrala insatser såsom exempelvis utbildningsstrukturer, digitala insatser och uppföljning.

Ni som förening har möjlighet att söka pengar för att få en knuff i rätt riktning med er verksamhet.

Tveka inte, ta chansen och kontakta ert specialförbund, eller hör av er till oss på RF-SISU Jämtland-Härjedalen för ytterligare information.

Kontakta din idrottskonsulent

Länk till RF: 500 miljoner kronor fördelas i återstartsstöd - Välkommen till Riksidrottsförbundet