Hem / Egna nyheter / 2022 / Mekarkvällar uppskattat inslag för att ungdomar i motorklubben

Mekarkvällar uppskattat inslag för att ungdomar i motorklubben

Ungdomar under tonåren tenderar att lämna föreningslivet, men vad kan idrottsföreningar göra för att få de att stanna? JMK har satsat på en verksamhet där ungdomar lär sig nya saker, träffar nya vänner, allt i en trygg miljö.

På Jämtlands motorklubb har man under ett antal år erbjudit mekarkvällar som återkommande verksamhet. Tonvikten har legat på att iordningställa folkracebilar. Bilar som sedan har kunnat testats på bana, säljas eller användas i föreningens prova-på verksamhet.

Svante Lundberg från RF-SISU Jämtland-Härjedalen, besökte en av dessa kvällar och fick pratstund med både ledare och mekande ungdomar.

Han möttes av en glad och hjärtlig miljö i verkstaden som en av sponsorerna tillhandahåller. I princip alla var sysselsatta på något sätt, ett arbete som pågick var att montera ett förarsäte i den nästan helt körklara ”Trocaderolackade" folkracebilen.
Motor 2 20220604 Svante (1).jpg

På frågan vad det bästa med dessa kvällar är, svarar en av deltagarna:

”Det är nog att det är många roliga kompisar att träffa och att man får lära sig nya saker”.

Klubben passade under kvällen också på att rekrytera funktionärer till kommande folkracetävling bland ungdomarna. Ett sätt för deltagarna att bidra tillbaka till föreningen på ett värdefullt sätt.

Motor 3 20220602 Foto Svante.jpg

Folkracetävlingen blev för övrigt ett mycket trevligt och publikvänligt arrangemang där klubbens ungdomar gjorde en värdefull insats för arrangemanget.

Är det någonting som ni vill göra i din förening eller i ditt lag? Kontakta någon av konsulenterna hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen och boka en träff eller ta ett första snack och få information, vilka möjligheter som finns för stöd och utbildning.

Mer om utbildningar