Hem / Egna nyheter / 2022 / Hammerdals IF fick äntligen möjlighet att fira 100-årsjubileum

Hammerdals IF fick äntligen möjlighet att fira 100-årsjubileum

Hammerdals IF 100 år! En anrik idrottsförening där en lång rad celebriteter inom svensk idrott haft sin klubbtillhörighet. Ett nav i bygden dit generationer av ungdomar sökt sig i över ett sekel.

Egentligen var det redan under 2021 som klubben nådde den aktningsvärda åldern 100 år. Men på grund av den pandemi som då omöjliggjorde större sammankomster fick firandet skjutas på framtiden.

5 juni 2022 var det så äntligen dags och dagen började med ett jubileums-tåg genom samhället, som avslutades på Svartviken där det anordnades en femkamp, vilket var ett uppskattat inslag, framförallt av den yngre generationen.

Det bjöds på tipspromenad med historiska förtecken, utställningar av priser, kostymer som klubbmedlemmar haft när de varit med vid olympiska spel. Dessutom foton och tidningsurklipp från flera årtionden. När det gäller den historiska biten kunde också ordföranden Joakim Danielsson bidra med en intressant berättelse, från start till den dag klubben fyllde 100 år, imponerande kunskaper.

En rad utmärkelser och tjänstetecken delades ut, det blev underhållning i form av musikal som speglade när Zarah Leander gästade Joelmässan. Dagen avslutades sedan med kaffe och tårtkalas.

RF-SISU Jämtland-Härjedalens Carina Modén Aronsson var på plats och vi stämmer in i hyllningskören till Hammerdals IF, en pigg och vitala 100-åring som alltjämt är ett nav i bygden.

20220605 Hammerdal 100 2 Foto Carina (2).jpg