Hem / Egna nyheter / 2021 / Vi har fått en ny medarbetare!

Vi har fått en ny medarbetare!

Vi säger ”Hej och välkommen” till Abdo Suliman som ska arbeta som projektledare för satsningen ”Föreningslots” och ”Street Games” i stadsdelen Torvalla, Östersund.

Abdo, berätta om dig själv:

-Mitt namn är Abdo och jag är 24 år gammal, jag är halv Etiop och halv Eritrean men född och uppväxt i Sudan. Jag kom till Sverige år 2009 och har bott i Torvalla 10 år. Grundskolan gick jag på Parkskolan, sen läste jag ett år på Palmcrantzskolan och efter det gick jag på teknikprogrammet på Wargentin skolan. Efter studenten jobbade jag i ungefär två år bland annat på äldreboende sedan flyttade jag till Västra Götaland och Färgelanda folkhögskola för att läsa till integrationspedagog. Innan jobbet här på RF-SISU arbetade jag som idrottslärare på Torvalla skolan. På fritiden spelar jag fotboll i Ope IF´s A-lag och tränar på gym en hel del.

Vad ser du mest fram emot i din roll som projektledare för den här satsningen?

-Jag har alltid velat bidra till ett bättre samhälle och ställt mig frågan hur kan jag göra det? Ett sätt är att kombinera idrott som jag älskar och samtidigt hjälpa barn och ungdomar. Som projektledare har jag nu chansen att bidra till det och det känns bra.

Du bor själv i Torvalla sedan många år tillbaka. Vad kan vi från idrottsrörelsen bidra med för att göra Torvalla ännu bättre?

-Öppna flera vägar! Med det menar jag att det måste finnas flera sätt för hur man kan börja idrotta och det ska vara lätt och smidigt samt roligt                                                                              

Hur kan vi lyckas med det?

-I samarbete med idrottsföreningarna, där vi kan gemensamt hitta sätt som gör att det är lockande, enklare och billigare att få barn och ungdomar att börja idrotta.

Sist men inte minst Abdo…berätta om ditt bästa idrottsminne:

-Det finns många idrotts minnen som jag hade velat dela med mig av men om jag väljer ett av dom bästa så är det nog när jag äntligen skulle få börja spela fotboll igen. I Sudan spelade jag fotboll varje dag efter skolan och när jag flyttade till Sverige så tog det fyra månader innan jag hittade till Ope IF. Jag kommer ihåg hur taggad och glad jag var när det blev bestämt och jag räknade nästan varenda timme tills den dagen då jag skulle få börja.

Läs mer om Föreningslots och Street Games