Hem / Egna nyheter / 2021 / Tack för i år! Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för 2022

Tack för i år! Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för 2022

2021 är snart slut och vi kan blicka tillbaka på ett år med massor av utmaningar och, för de flesta av oss, massor av glädjeämnen. Vi har stött på hinder men vi har rest oss igen, hittat lösningar igen och igen och igen.

Tillsammans höll vi ut under tunga restriktioner när inget var som vanligt och vi upptäckte hur viktigt just det där vanliga är. Hur mycket vi längtade efter det som kanske var taget för givet som att få gå till träningen, mötas, träna tillsammans, skratta och gråta tillsammans med andra.

Under året har det blivit tydligt att idrottsrörelsen verkligen är en folkrörelse
– av, med och för oss alla och att den ger oss mer än rätt teknik och snabbare tider. När vi träffas, byter erfarenheter och kunskap med varandra utvecklas vi som idrottare och människor. Vi kallar det folkbildning.

Kom ihåg att rapportera!
För att kunna göra bra idrott behöver vi bra förutsättningar och där är ni föreningar det viktigaste vi har. Idrotten mår bra när föreningen mår bra och vi på RF-SISU JH vill hjälpa till. Kom ihåg att redovisa in er folkbildningsverksamhet för året så att ni får er del av de resurser vi har att erbjuda. Vi behöver hjälpas åt att synliggöra det utbyte som sker och stärker människor inom er idrott och i vårt distrikt – folkbildningen som utvecklar och gör oss starkare på idrottens naturliga mötesplatser. Här finns ett brev att skicka ut direkt till alla fantastiska föreningsledare så att vi alla kan hjälpas åt.

Ta gärna del av några exempel på hur man kan jobba med folkbildning i Ås IF, Järpens IF och Bräcke SK

Stort tack för ett gott samarbete!
Christer – styrelseordförande
Anna– distriktsidrottschef
Susanne, Lena, Anna, Wictor, Maggie, Wictor, Maria -  idrottskonsulenter