Hem / Egna nyheter / 2021 / Succé för idrottens prova-på-dag

Succé för idrottens prova-på-dag

RF-SISU Jämtland-Härjedalen vill tacka alla som gjorde idrottens prova-på-dag till en succé.

Idrottsföreningar för sina öppna aktiviteter, kommuner för aktivitetsytor och information, Länsförsäkringar Jämtland för det ekonomiska stödet, politiker för intressanta diskussioner och givetvis alla som kom och testade, oftast flera, idrotter under dagen!

Eftersom många idrottsföreningar har lidit ekonomiskt, tappat medlemmar, ledare och motivation under pandemin, tog RF – SISU Jämtland-Härjedalen initiativet till en prova-på-dag den 28 augusti. I strålande solsken hade 58 idrottsföreningar anammat upplägget och erbjöd olika kostnadsfria aktiviteter för allmänheten i alla länets kommuner.

För många har det gångna året inneburit mindre socialt umgänge men även mindre träning i grupp, av naturliga skäl. Lördagens prova-på-dag var ett sätt att möta upp behovet av en återstart för både idrottsföreningar och aktiva, efter en lång tid med restriktioner.

– Det var en härlig dag i rörelsen och glädjens tecken med en underbar mix av besökare. Lördagens olika aktiviteter bjöd verkligen på inspiration inför höstens träning. Jag hade som uppdrag att delta i Östersunds kommun under dagen och där fanns det till exempel möjlighet att testa boule, luftgevärsskytte, hinderbanor av olika slag, fotboll, orientering, curling, pickleball, volleyboll och fäktning, säger Ulrica Hellström, styrelseledamot i RF- SISU Jämtland-Härjedalen, och fortsätter:

– Idrottsföreningar från olika delar av länet har redan rapporterat att de har fått nya medlemmar till höstens aktiviteter och även hittat ledare, vilket också var vårt syfte med dagen.

I varje kommun var dessutom politiker inbjudna till att träffa representanter från RF-SISU Jämtland-Härjedalen, för att diskutera idrottens positiva samhällsbidrag men även dess utmaningar. I Östersund träffade bland annat Pelle Lundgren och Effie Kourlos från Centerpartiet Wictor Lundström och Ulrica Hellström.

- Vi hade givande samtal om hur vi kan undvika att bristen på ledare hindrar barn från att utöva den idrott de önskar och hur vi kan öka återbruket av träningsredskap, skor och kläder. Men även vikten av att arrangera prova-på-tillfällen både för att inspirera och för att visa vad föreningen erbjuder. En dialog som vi hoppas kunna fortsätta för att hitta vettiga lösningar för att få fler i rörelse, avslutar Ulrica Hellström.

RF-SISU lottade ut 5000 kr per kommun bland deltagande föreningar samt en väska med utrustning för rörelseaktiviteter.
Vinnarna av 5000 kr eller en väska med rörelseutrustning är:

Kommun Väska Pengar 5000 kr  
Berg Hackås HK     Myrvikens skol IF 
Bräcke  Kälarna IK   Bräcke RK 
Krokom  Aspås ungdomsskytte IF  Näldens IF
Ragunda Stuguns SK  Hammarstrands Rodelklubb
Strömsund  Rossöns IF Strömsunds Ridklubb
Östersund A4 skytteförening + bågskytte  Östersund-Frösö Fäktklubb
Härjedalen   Svegs IK – skidor 
Åre Järpens IF Mörsils IF


Kom ihåg att söka Länsförsäkringar Jämtland stöd!

Ni vet väl att de föreningar som deltog under Idrottens prova på dag kan söka stöd för aktiviteter för ökad rekrytering och ledarengagemang med upp till 3000 kr genom Länsförsäkringar Jämtlands stöd. Läs mer hur du söker här

 

LF_Logo_Jamtland_Vanster_CMYK_VITPLATTA.png