Hem / Egna nyheter / 2021 / Save the date – Folkbildningsseminarium 4 feb 2022

Save the date – Folkbildningsseminarium 4 feb 2022

Som idrottens studieförbund, SISU, är vi glada att vi tillsammans med regionen och Folkbildning Mittnorrland i samarbete får bjuda in till ett Folkbildningsseminarie den 4 feb.

Många idrottsföreningar i länet utvecklar sin verksamhet genom folkbildningens verksamhetsformer och skapar därmed stor nytta för barn, unga och äldre att delta i och engagera sig i idrottsaktiviteter. Nu har vi chansen att möta våra politiker, tjänstemän och andra företrädare från våra kommuner och regionen och lära mer om och visa på folkbildningens betydelse för demokrati, hälsa och sammanhållning.
Så lägg redan nu in datumet i era kalendern!

Om du är nyfiken finns rapporten Folkbildning i särklass – om folkbildningens särart inom idrotten att läsa. Johan Söderman, professor vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande vid Göteborgs universitet, beskriver vad särarten i idrottsrörelsens folkbildning består av. Resultatet visar på kraften med folkbildning i förening och glädjen att tillhöra ett sammanhang. Att folkbildning i förening bidrar till att vi lär av och med varandra och på så vis ökar vår egen kunskap och bildning.

save_the_date.jpg