Hem / Egna nyheter / 2021 / Polisen ändrar i länet – tillstånd behöver ej sökas för barn och unga samt lägre seniornivåer

Polisen ändrar i länet – tillstånd behöver ej sökas för barn och unga samt lägre seniornivåer

Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.

Polisen i region Nord har i veckan beslutat om ändrade regler för vilka som behöver söka tillstånd för offentliga tillställningar. Detta gäller idrottsföreningar i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten som arrangerar tävlingar och matcher med publik.

För rena barn- och ungdomstävlingar med deltagare födda 2002 och senare behöver arrangören inte söka tillstånd. Gäller det däremot större cuper etc som påverkar ordning, trafik och säkerhet bör tillstånd sökas även om det gäller barn och unga.

Några exempel nedan för att förtydliga:

  • Vid seriespel i fotboll, ishockey och liknande så söker de tre högsta serierna tillstånd.
  • Orienteringstävlingar i skogen som inte är på offentlig plats behöver inte söka tillstånd, men när tävlingar inklusive start och målområde är på offentlig plats så ska tillstånd sökas.
  • Större beachvolleybolltävlingar med mycket publik som är på offentlig plats söker tillstånd.
  • Motionslopp eller liknande, till exempel löpartävling, söker tillstånd på offentlig plats och ej offentlig plats.
  • När ordning, trafik och säkerhet påverkas ska tillstånd sökas.

Begränsningsförordningens bestämmelser gäller oavsett om tillstånd ska sökas hos polismyndigheten eller ej.