Hem / Egna nyheter / 2021 / Månadens bästa – Leif Danielsson

Månadens bästa – Leif Danielsson

Leif Danielsson har gjort sin sista dag på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. I exakt femton år har han engagerat sig i idrottens folkbildningsfrågor samt stöttat och entusiasmerat idrottsföreningar. Han har även varit en fantastiskt fin kollega.

Den 1a september 2006 gjorde Leif Danielsson sin första dag på hos RF-SISU. Han var redan insatt i idrottsföreningarnas vardag, eftersom han själv hade idrottat och dessutom engagerat sig både som ledare och ideellt i föreningarna som hans barn varit aktiva i. Under sina 15 år har Leffe haft olika chefer och det har inneburit flera olika roller och arbetsuppgifter, som han har engagerat sig i med samma glöd. Leif har betytt mycket för idrottens folkbildning och varit en fantastisk kollega. Så här summerar några personer som arbetat med Leif. 

”Han har lyckats kombinerat jobb och ideellt engagemang på ett bra sätt”

-      Leif har haft den makalösa förmågan att på ett bra sätt både jobba för RF-SISU och engagera sig ideellt, ibland i samma idrottsförening. Det har han klarat bra och det har såklart givit honom både förståelse för föreningarnas förutsättningar och inblick i folkbildningens möjligheter. Jag ser honom som en modern folkbildare, som kan sätta informationen i sitt rätta sammanhang och presentera den på ett tilltalande sätt, anpassat till den publik han har, berättar Thorbjörn Flood, kollega på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. 

”Leffe har verkligen lyssnat på idrottsföreningarnas önskemål”

-     Jag har haft kontakt med Leffe under många år. Först var han ledare i OPE IF och aktiv i sektion sedan via jobbet på RF-SISU. Han kan och förstår idrottsföreningarnas verksamhet och lyssnar verkligen på våra önskemål. Leif är pedagogisk och är trovärdig, han är en person som man verkligen lyssnar på, summerar Pär Svens, OPE IF. 

 ”Leif har varit med så länge att han har koll på allt och alla”
-      Han har varit min kontakt i många år och vi har luftat allt mellan himmel och jord. Han kan helt spontant höra av sig och fråga hur det är, det har jag verkligen uppskattat. Eftersom Leif har varit med så länge, har han koll på allt och alla. Han är lika duktig på styrelsefrågor som utmaningar på gräsrotsnivå. Han har alltid tagit sig tid och alltid ställt upp. Han har både varit med i vår längdkommitté, engagerat sig ideellt på sidan och dessutom arbetat i skidförbundet. Leif är kunnig, ödmjuk och ställer alltid upp, förklarar Håkan Dillner, J/H Skidor. 

”Han har ett stort patos för alla som inte har samma möjligheter att träna”
-      Leif har alltid brunnit för idrott och har ett stort patos för alla som inte har samma möjligheter att träna. Han går hem hos idrottsföreningarna, eftersom han lyckas balansera stor kunskap med förmågan att kunna ta folk. Leif, ställer alltid upp, har ett enormt nätverk, är erfaren och en fin kollega, det är en jätteförlust för oss att han slutar, säger Susanne Olsson, kollega på RF-SISU Jämtland-Härjedalen.

”Föreningsdemokrati är en av Leifs hjärtefrågor”
-      Leif har varit ett fantastiskt komplement för vår verksamhet. Vi är duktiga på att utbilda ledare, planera träningar och arrangera tävlingar. Medan han har axlat rollen att ta hand om våra föreningar och deras utveckling. Föreningsdemokrati är en av Leifs hjärtefrågor. Har det varit några frågetecken, backar han alltid tillbaka och frågar – ”Vad säger stadgarna?” Han släpper inga lösa trådar – det han har påbörjat det avslutar han och han misslyckas aldrig, fastslår Per-Olov Larsson, J-H Fotboll

Vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen tackar Leif Danielsson för 15 fina år och önskar dig stort lycka till i framtiden. Härligt att du kommer finnas kvar i huset J

Framåt hittar ni Leif arbetandes i ett treårigt Arvsfonsprojekt, Arena Paraidrott, som Parasport Jämtland Härjedalen driver. Målet med projektet är att jobba fram en metod för att kunna möjliggöra en snabbare och enklare inkludering av personer med funktionsnedsättning i ordinarie föreningsverksamhet, och därmed också nå en ökad folkhälsa hos målgruppen.