Hem / Egna nyheter / 2021 / Föreningsporträtt Mörsils IF

Föreningsporträtt Mörsils IF

Det spelar ingen roll om det är bordtennis, simning, fotboll eller styrketräning du är intresserad av – Mörsils IF är den givna föreningen om du bor här och vill vara aktiv. Det enormt breda utbudet av aktiviteter får alla medlemmar tillgång till.

Mörsils IF erbjuder sina medlemmar ALLA aktiviteter i en enda avgift

Föreningen har tillgång till fotbollsplan, tennisbana, skidspår, sporthall och simhall efter skoltid och det innebär såklart fantastiska möjligheter. Det är bara fantasin, och såklart vilka ledare som finns tillgängliga, som sätter stopp för vilka aktiviteter de kan erbjuda.

Mörsils IF erbjuder bland annat fotboll, bordtennis, discgolf, spontanlek, deltagande i St Olavsloppet, badminton, skidåkning, gruppträning för vuxna, gym, simning. I medlemsavgiften ingår tillgång till alla dessa olika aktiviteter och idrottsarenor. Den härliga förklaringen är att de vill att det ska vara enkelt för medlemmarna att vara aktiv och röra på sig.

Medlemskap blir en självklarhet

För en mycket prisvärd medlemsavgift, ingår alla olika aktiviteter i Mörsils IF. Medlemskap blir därför, i princip, en självklarhet för dem som bor här. Det gör ju att de allra flesta faktiskt blir medlemmar hos Mörsils IF.

Lyckat samarbete lyckades rädda simhallen

På mindre orter är samverkan över gränser viktig. Mörsils IF fick reda på att gamla simhallen skulle läggas ner, vilket är förödande för en liten ort. Hur liten en bassäng än är, är den ovärderlig för att lära barn att simma. Tack vare ett samarbete med Åregården och de kringliggande föreningarna är simhallen kvar och dessutom totalrenoverad.

Engagemanget i klubben går i vågor

Engagemanget i föreningen är helt personberoende. Ibland kommer det en person som vill engagera sig och som har massor av idéer och energi. Av naturliga skäl ger det ringar på vattnet och med mer aktiviteter får de även fler aktiva medlemmar. Men som för så många andra föreningar, varierar engagemanget över tiden och för Mörsils IF’s del även mellan de olika idrotterna.

Om Mörsils IF inte kan erbjuda aktiviteter för en viss årgång, försöker de samarbeta med närliggande föreningar för att lösa det, huvudsaken är att det erbjuds aktiviteter.

Att hålla igång all verksamhet är utmanande

På en liten ort är utmaningen att hålla igång verksamheten på ett tillfredsställande sätt. Att säkerställa att det hela tiden finns engagerade ledare, passande tider och att det löpande fylls på med nya medlemmar. Men än så länge har det gått bra.

Pengarna de fick på Idrottens prova-på-dag kommer att gå till en kickoff

Det är inte helt spikat ännu men de har diskuterat att använda bidraget till en kick-off för de ledare som engagerar sig i föreningen, både för att visa dem uppskattning och för att svetsa ihop gänget.IMG_3880 kopiera.jpg