Hem / Egna nyheter / 2021 / Alla på snö

Alla på snö

Alla på snö är ett projekt som drivs av Svenska Skidförbundet med stöd ifrån deras samarbetspartners för att få barn och unga att upptäcka rörelseglädje på snö

I flera års tid har fjärdeklassare på olika platser i landet fått en kostnadsfri möjlighet att testa på vinteraktiviteter under en specifik dag. I år har även fritidshem fått göra detta under några veckors tid med tips och trix samt egna upplägg – däribland mer än en handfull skolor i vårt distrikt. Mimergården, som är en del av Rörelsesatsning i skolan, har fått stöd med material och uppkörda skidspår samt även en heldag med längdåkning för årkurs 2 och alpint för årskurs 4.

Elev från årskurs 4: ”Det är första gången jag provar och det är roligt. Nu vet jag hur man gör och då är det ännu roligare”

Dagen har möjliggjorts genom samverkan Svenska Skidförbundet och RF-SISU Jämtland-Härjedalen samt med kommunen, skidanläggningarna och ledning av lokala skidgymnaiseelever.

Lärare från årskurs 4: ”Suverän dag. Elever har fått åka mycket längdskidor på skolan och att de nu får avsluta med en sådan här dag är fantastiskt. En sån här upplevelse hade några av dessa elever aldrig annars fått”

Alla på snö - Svenska Skidförbundet (skidor.com)

Är du intresserad att veta mer om Rörelsesatsning i skolan läs mer här