Hem / Egna nyheter / 2020 / Viktigt att träning för barn hålls igång

Viktigt att träning för barn hålls igång

Förtydligande: Från och med den 24 november så har maxgränsen för antalet deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik sänkts till åtta deltagare. Träningar omfattas inte av förbudet.

I lagens mening är inte träningar allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar utan där gäller de allmänna råden och skärpta lokala allmänna råd enligt tidigare information från regioner och Folkhälsomyndigheten.  

Här kan du hitta information om vad som gäller i de olika regionerna 

 Det är viktigt för barn och ungdomars fysiska och psykiska hälsa att de fortsatt får möjlighet att träna tillsammans med sitt lag och sin grupp under vintern. Både regeringen och Folkhälsomyndigheten menar att idrottsträning för barn och ungdomar födda 2005 och senare inte ska påverkas av förbudet och att det är viktigt att träning hålls igång för barn för folkhälsans skull.  

– Det är oerhört viktigt och glädjande att både regeringen och Folkhälsomyndigheten ger stöd för det Riksidrottsförbundet framhållit chanser att träning för barn och ungdomar födda 2005 och senare ska fortsätta utifrån de allmänna och lokala råd som gäller för idrottsträning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

-I Jämtland Härjedalen är inte restriktionerna lika hårda som större delen av övriga landet, vi har ingen begränsning för ungdomar födda 04, vuxna eller äldre. Smittskyddet i vår region vill att alla fortfarande rör på sig så mycket som möjligt och tog medvetet inte med punkt 5, vilken begränsar idrottsutövande. Detta under förutsättning att det kan ske på ett säkert sätt, säger distriktsidrottschef Anna Ottosson-Blixt. 

Här hittar du frågor och svar om idrottsrörelsen och corona från RF

Här hittar du frågor och svar om idrottsrörelsen och corona från Jämtland Härjedalen

För mer information från det lokala smittskyddet