Hem / Egna nyheter / Månadens bästa – Östersunds Bandysällskap

Månadens bästa – Östersunds Bandysällskap

Vi har träffat och pratat med Pontus Magnusson, ordförande, och Emilia Westh, ungdomsansvarig, i Östersunds bandysällskap om föreningen och deras verksamhet samt deras satsning bandy- och skridskokul.

Tror ni i ÖBS att ni jobbar och gör saker annorlunda jämfört med andra idrottsföreningar?

-      Vi har inget mål att göra saker annorlunda, däremot är vi öppna för idéer och har få referenser att förhålla oss till. Det per automatik tror jag innebär att vi gör saker annorlunda. Framför allt vågar vi tänka nytt och inte låsa oss vid någon idé. Jag skulle snarare säga att ÖBS är nytänkande istället för att säga att vi gör saker annorlunda.

Ni har en låg medelålder i er föreningsstyrelse, hur jobbar ni för att få in yngre personer?

-      Vi är en nytänkande, öppen och kreativ förening och det väcker intresse. Speciellt hos den yngre generationen, det märks i verksamheten. Då blir det naturligt att det lockar yngre till styrelserummet också.

Vad är skridsko- och bandykul och varför startade ni det? Vad har det inneburit för föreningen?

-      Vår ”nystartade” skridsko- och bandykul startade 2018. En dag i veckan samlas barn mellan 5-12 år för att leka och lära sig åka skridskor och spela bandy. Vi har haft mellan 250-300 barn anmälda och i snitt har vi haft cirka 150-200 barn i rörelse varje måndag. Det är helt gratis och utrustning finns att låna. Avsikten med bandy- och skridskokul är blandat annat att få ökat intresse för bandy, fler bandyspelare, men framförallt att få barn att röra sig och vara en del av idrotten. Har alla barn i och runt Östersund testat bandy så har vi lyckats. Om de sedan blir fotbollsspelare, bandyspelare eller skidskytt spelar ingen roll. Vi behöver få in barn i idrotten och jobbar alla föreningar för det kommer vi alla att vara vinnare i slutändan.