Hem / Egna nyheter / Månadens bästa - Hara IF

Månadens bästa - Hara IF

Varje månad utser vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen ”månadens bästa”. Det kan vara en förening, en föreningsledare, ett lag eller en anställd, det gemensamma är att de är förebilder som gör bra saker i enlighet med strategi 2025.

Hara är en liten by med 230 invånare men hjärtat i byn är Hara IF som anammat Idrottens strategi 2025. Vi har eldsjälen och styrelserepresentanten Patrik Bengtsson som berättar om varför han tror att Hara IF vann Månadens bästa!

Hur känns det att blivit utsedda till månadens bästa?
- Jättekul! Verkligen jättekul! Haha!
Vi har något för alla åldrar och är lyhörda för vad som verkar fånga mångas intresse! Vi jobbar verkligen för att det ska vara så billigt som möjligt eller gratis för barnen.

Ni har gått tre av våra fem digitala utbildningar under året, vad tar du med dig från dem?
- Utbildningarna var bra. Från utbildningen "Strategi 2025" förtydligades att det ska vara roligt att idrotta och inte så mycket fokus på resultat, det är många som slutar när det börjar bli allvar, det har vi försökt ta efter.  Vi har även gått "Idrott och Jämställdhet" och "rörelseförståelse".

Vilka idrotter erbjuder ni?
- Gympa, barnidrott, dans, hockey, skridskoskola, skridskodisco, löpträning och skidträning och tävling. Vi har ett allaktivitetshus som vi är mycket glada för, där finns gympasal, skyttebana, styrkehall, kiosk, omklädningsrum med bastu. VI har även fixat iordning ett konferensrum med projektor på nedervåningen där det finns tankar om att köra bio. Vi hade igång många aktiviteter  före pandemin, nu ligger mycket på paus men inte rörelsegrupperna för barnen. Vi fick ett rörelsekit från RF-SISU Jämtland-Härjedalen som har blivit en succé! Alla grejerna åker fram när vi träffas med de två barngrupperna. 

Hur har Covid 19 påverkat er verksamhet?
- Mycket ligger som sagt på paus just nu, men vi har gjort mycket justeringar så vi kan träffas ändå. I barngrupperna är vi bara två ledare och föräldrarna får bara lämna och hämta. Föreningen hade ett halloweenfirande utomhus som var lyckat med banor i skogen, vilket gjorde att många spred ut sig. För stämningens skull hade de riggat ljud och ljus anläggningen , och det hela blev en väldigt lyckad kväll!