Hem / Egna nyheter / Idrottens dag på er skola 25/9

Idrottens dag på er skola 25/9

Fredagen 25 september samordnar Riksidrottsförbundet Idrottens dag med skolor över hela Sverige. Alla skolor är välkomna att delta och stå upp för alla barns rätt till rörelse.

Idrottens dag är framför allt en rolig dag med en massa prova-på-aktiviteter, som syftar till att fler ska få uppleva det härliga med att vara i rörelse. Målet är att fler ska vilja och kunna idrotta, hela livet.

Under skoldagen skapar vi tillsammans möjligheter för alla barn att röra sig minst 120 minuter. I år genomförs dagen i skolans regi där vi på RF-SISU Jämtland-Härjedalen finns på plats i Torvalla för ett större arrangemang med skolor som vi har överenskommelse med i vårt projekt Rörelsesatsning i skolan.

Därtill kommer flera av våra övriga överensekommelseskolor i rörelsesatsningen och även andra skolor att arrangera mindre evenemang på sin skola där barn och pedagoger sätter skolan i rörelse. Vi stöttar skolan med material, vägledning och tips vid behov och tillsammans gör vi en rörelserik och energifylld dag.

Tillsammans med skolor över hela Europa står vi upp för alla barns rätt till idrott, rörelse och ett hälsosamt liv.