Hem / Egna nyheter / Grattis Erika Kinsey och Jämtland Basket

Grattis Erika Kinsey och Jämtland Basket

Som sig bör tillkännages årets Idrottsprestation i Jämtland Härjedalen på nyårsafton. Årets idrottare 2019 är Erika Kinsey och Årets idrottslag 2019 är Jämtland Basket.


Foto: Joel Marklund, Bildbyrån

Erika Kinsey, Trångsviken IF, friidrott - 182

En världsstjärna i en av världens största sporter. Har utöver framgångarna i höjdhopp utvecklats vidare i längdhoppet och satte distriktsrekord på 6,51 under säsongen. Men det är fortsatt i höjdhoppet som hon håller högsta internationella klass. Hon tog tre pallplatser i Diamond League-tävlingar, vann Finnkampen, SM-guld, slutade sjua i inomhus-EM och på 18:e plats i VM, där hon drogs med en skada. Årsbästanoteringen blev 1,96.


Foto: Kenta Jönsson, Bildbyrån

Jämtland Basket, 59

Det pratades basket som aldrig förr i Östersund under förra våren när Torbjörn Gehrke och hans mannar skrämde bort både spöken och gamla spärrar när de tog sig till en historisk semifinal efter en heroisk insats i kvartsfinalserien mot Luleå. Föll sedan mot det blivande mästarlaget Södertälje i semifinalen.

Tidigare års utmärkelser

Läs mer i Östersunds Posten + artiklar, endast prenumeranter kan läsa.

och

https://www.op.se/artikel/arets-idrottare-i-lanet-har-ar-topp-10-listan-och-de-blev-arets-lag-efter-historiska-framgangen + artikel, endast prenumernanter kan läsa.