Hem / Utbildning/Folkbildning / Våra utbildningar / 30 minuter idrott – digital... / Tidigare avsnitt av 30 minuter idrott

Tidigare avsnitt av 30 minuter idrott

Här finns inspelningar av våra tidigare avsnitt av 30 minuter idrott. Avsnitten kan ni till exempel se tillsammans i er förening för att starta en dialog om något aktuellt ämne.

Ta gärna kontakt med någon av våra idrottskonsulenter om du vill bolla idéer om olika utbildningsinsatser eller processer kring ämnen som vi tar upp i 30 minuter idrott.

Länk till Kontakta idrottskonsulent

TEMA: Talang eller fysisk mognad?

Det ständigt aktuella begreppet Talang har otaliga definitioner, vi diskuterar den del av begreppet som ofta förväxlas med tidig fysisk utveckling.
Sändes 1 april 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Henrik Persson, barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet

TEMA: Rörelseförståelse – viktigare än den idrottspecifika träningen?

Är rörelseförståelse svaret på frågan om varför det är fördelaktigt att hålla på med flera idrotter? Det och andra intressanta frågor kommer diskuteras.
Sändes 18 mars 2021
Medverkande: Stina Skoglund och Jesper Hall, RF-SISU Gävleborg

TEMA: Alkohol och droger inom idrotten

“Spola kröken” och "Nej tack, jag idrottar” är historia – men hur ser det ut idag? Vi diskuterar unga idrottares vanor och om hur vi pratar om frågor som rör alkohol och droger. I studion har vi besök av BIG - Brottsförebyggarna i Gävle.
Sändes 3 mars 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Nanny Hörnqvist, Brottsförebyggarna i Gävle (BIG)

TEMA: Kultur & jargonger i omklädningsrum

Vi diskuterar hur negativa kulturer och jargonger inom idrotten kan påverka individer i den? Vi delar egna upplevelser och verkliga händelser för att sen försöka se tänkbara lösningar.
Sändes 18 februari 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg