Hem / Utbildning/Folkbildning / Våra utbildningar / 30 minuter idrott – digital... / Tidigare avsnitt av 30 minuter idrott

Tidigare avsnitt av 30 minuter idrott

Här finns inspelningar av våra tidigare avsnitt av 30 minuter idrott. Avsnitten kan ni till exempel se tillsammans i er förening för att starta en dialog om något aktuellt ämne.

Ta gärna kontakt med någon av våra idrottskonsulenter om du vill bolla idéer om olika utbildningsinsatser eller processer kring ämnen som vi tar upp i 30 minuter idrott.

Länk till Kontakta idrottskonsulent

TEMA: Att skapa motivation hos unga – Årets Förening tipsar!

I Julle United har barn och ungdomar fått vara med och forma föreningen och verksamheten. Medvetenheten är stor om att föreningen inte skulle existera utan barn och ungdomar och att deras påverkan därmed är en självklarhet. På Eldsjälsgalan utsågs de till Årets Förening. Nu gästar deras verksamhetschef  30 minuter idrott för att dela med sig av sina tips och erfarenheter.
Sändes 27 maj 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Emelie Holmberg, verksamhetschef Julle United

(Inspelning läggs upp inom kort)

TEMA: Kost, sömn och återhämtning

Vi inom idrotten är experter på fysisk aktivitet, vi tränar och tävlar för att utvecklas, men ger vi våra barn och ungdomar rätt förutsättningar att tillgodose sig den träning som genomförs?
Sändes 29 april 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg

TEMA: Samarbete, Föräldrar - Ledare - Styrelse

Paradoxalt nog är det ideella engagemanget och den ideella tiden både en styrka och en svaghet. Hur kan man som förening skapa en organisation som tar tillvara på allas styrkor snarare än att bränna ut eldsjälar?
Sändes 15 april 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Pia Pernu, RF-SISU Gävleborg

TEMA: Talang eller fysisk mognad?

Det ständigt aktuella begreppet Talang har otaliga definitioner, vi diskuterar den del av begreppet som ofta förväxlas med tidig fysisk utveckling.
Sändes 1 april 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Henrik Persson, f.d. barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet

TEMA: Rörelseförståelse – viktigare än den idrottspecifika träningen?

Är rörelseförståelse svaret på frågan om varför det är fördelaktigt att hålla på med flera idrotter? Det och andra intressanta frågor kommer diskuteras.
Sändes 18 mars 2021
Medverkande: Stina Skoglund och Jesper Hall, RF-SISU Gävleborg

TEMA: Alkohol och droger inom idrotten

“Spola kröken” och "Nej tack, jag idrottar” är historia – men hur ser det ut idag? Vi diskuterar unga idrottares vanor och om hur vi pratar om frågor som rör alkohol och droger. I studion har vi besök av BIG - Brottsförebyggarna i Gävle.
Sändes 3 mars 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg
Inbjuden gäst: Nanny Hörnqvist, Brottsförebyggarna i Gävle (BIG)

TEMA: Kultur & jargonger i omklädningsrum

Vi diskuterar hur negativa kulturer och jargonger inom idrotten kan påverka individer i den? Vi delar egna upplevelser och verkliga händelser för att sen försöka se tänkbara lösningar.
Sändes 18 februari 2021
Medverkande: Olof Hansson och Robin Westlin, RF-SISU Gävleborg