Hem / Utbildning/Folkbildning / Utbildningar för ledare och tränare

Utbildningar för ledare och tränare

Du som ledare och tränare är oerhört viktig för idrottsrörelsen i Gävleborg. Du bidrar till att föreningsverksamheten kan utvecklas och möta framtiden på bästa sätt. RF-SISU Gävleborg erbjuder flera olika tränar- och ledarutbildningar. De riktar sig både till dig som är ny som ledare inom idrottsrörelsen och till dig som varit med ett tag och vill ta nästa steg.

Att gå en utbildning hos oss hjälper dig att utvecklas och stärkas i din roll som idrottsledare. Vilken utbildning passar dig? Läs mer nedan om vårt utbud och tveka inte att kontakta någon av våra idrottskonsulenter vid frågor eller behov av mer information. De tränar- och ledarutbildningar som RF-SISU Gävleborg erbjuder är idrottsövergripande – utbildningarna passar dig som ledare och tränare oavsett vilken idrott du är verksam inom.

Idrottsrörelsens nya tränarutbildningar

Idrottens nya tränarutbildningar ger dig aktuell kunskap, tips och idéer för att du ska känna dig trygg i din roll som tränare samt bidra till att skapa en så bra verksamhet som möjligt. Idrottens tränarutbildning vänder sig till tränare i alla idrotter, oavsett om du tränar barn, ungdom eller vuxna.

 • Introduktionsutbildning för tränareLänk till den webbaserade utbildningen (öppnas i nytt fönster)
  Introduktionsutbildning för tränare ger en första inblick i vad rollen som tränare innebär och förbereder dig för ett spännande och viktigt uppdrag. Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar 2–3 timmar att genomföra.

 • Grundutbildning för tränare – Länk till Sök aktuell utbildning i Gävleborg 
  Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är för alla oavsett om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

 • Fortsättningsutbildning för tränare – Lanseringsdatum ej fastställt

 • Högre tränarutbildning – Lanseringsdatum ej fastställt

Utbildningarna är helt eller delvis webbaserade och kan kombineras i flera steg. De två första stegen i idrottens nya tränarutbildningar finns tillgängliga idag, de övriga två stegen planeras för lansering längre fram.  

Länk till mer information om Idrottens nya tränarutbildningar (på SISU Idrottsutbildarnas webbplats – öppnas i nytt fönster)

Idrottsrörelsens nya föreningsledarutbildningar

Idrottens föreningsledarutbildning passar dig som på något sätt är engagerad som ledare/organisationsledare i en idrottsförening, i någon annan roll än den som tränare. 

Att ha kunskap om hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktigt oavsett vilken roll du har i föreningen. Föreningsledarutbildningen passar såväl för dig som har ett allmänt intresse för hur en idrottsförening drivs, som för dig som har en specifik roll i föreningen.

 • Introduktionsutbildning för föreningsledare – Länk till den webbaserade utbildningen (öppnas i nytt fönster)
  Introduktionsutbildning för föreningsledare ger en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrottsrörelsen. Utbildningen är webbaserad, kostnadsfri och tar 2–3 timmar att genomföra.

 • Grundutbildning för föreningsledare – Lanseras under 2020 

 • Fortsättningsutbildning för föreningsledare – Lanseringsdatum ej fastställt

 • Högre föreningsledarutbildning – Lanseringsdatum ej fastställt

Utbildningarna är helt eller delvis webbaserade och kan kombineras i flera steg. Det första steget i idrottens nya föreningsledarbildningar finns tillgängligt idag, de övriga tre stegen planeras för lansering längre fram. 

Länk till mer information om Introduktionsutbildning för föreningsledare (på SISU Idrottsutbildarnas webbplats – öppnas i nytt fönster) 

Bra att veta

Ovanstående utbildningar har tagits fram av SISU Idrottsutbildarna – de utbildningar som SISU Idrottsutbildarna tidigare erbjudit: Plattformen, Grundtränarutbildning 1 (GTU1), Grundtränarutbildning 2 (GTU2) och Idrottens föreningslära, fasas nu ut i takt med att nya utbildningar och material lanseras under perioden 2018–2021.

Övriga utbildningar som erbjuds i Gävleborg

För distriktets föreningar erbjuder vi ytterligare utbildningar för ledare och tränare – dels sådana utbildnignar som är öppna för anmälan på fasta datum, och dels utbildningar som vi tar fram efter behov och önskemål. Innehållet kan variera. Några exempel:

 • Skapa trygga idrottsmiljöer
 • Hjärt- och lungräddning
 • Den förutsägbara ledaren
 • High five – fem steg till trygg idrott för barn och unga
 • Effektivt ledarskap

Vi anordnar utbildningstillfällen för små grupper såväl som samordnar stora konvent och seminarier för flera samverkande föreningar och/eller förbund. Hör av er till oss när ni har en idé om hur ni skulle vilja utveckla ledare och tränare i er förening så hjälps vi åt att planera ett lärande som passar just er.

Du kan höra av dig till din idrottskonsulent eller börja med att kontakta verksamhetschef This is a mailto link 

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Länk till Våra utbildningar