Hem / Bidrag och stöd / Skattefrågor

Skattefrågor

RF-SISU Gävleborg har ett samarbete med Skatteverket för att idrottsföreningar och förbund ska få hjälp med frågor om skatter och avgifter.

På Skatteverkets webbplats kan du läsa mer om skatter för idrottsföreningar.

Vi håller dessutom årligen en distriktsträff där vi informerar och svarar på föreningarnas frågor kring skatter och avgifter. Framför allt vänder sig träffarna till kassörer och styrelsemedlemmar, men även till revisorer som kan behöva fräscha upp sina kunskaper. På träffarna reder vi ut frågor som bland annat rör reseersättningar, beloppsgränser och arbetsgivaravgifter.

För idrottsföreningar är det räkenskapsåret som styr när föreningens inkomstdeklaration ska lämnas. Upptäcker du att Skatteverket har felaktiga uppgifter om din förenings räkenskapsår ska du kontakta Skatteverket.

Här finns länkar till dokument där du kan se om och när föreningen ska deklarera och vad som ska lämnas in till Skatteverket.

Deklarationstidpunkter för föreningar 

Dags att deklarera förening

Kostnadsfria webbseminarier

Vi rekommenderar att du tar del av Skatteverkets kostnadsfria webbseminarier. Där kan du bland annat lära dig mer om idrottsföreningens åtaganden som arbetsgivare när det gäller att lämna inkomstdeklaration och kontrolluppgift.

Länk till webbseminarierna