Hem / Bidrag och stöd / Idrottsjuridik

Idrottsjuridik

Det finns regler och stadgar som måste följas när du driver en idrottsförening. Har du funderingar på hur föreningens stadgar ska tolkas eller något som rör det juridiska i er förening är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi på RF-SISU Gävleborg hjälper gärna till med allmänna frågor rörande juridik, till exempel när du ska bilda förening, genomföra ett årsmöte eller ta fram stadgar.

Här har vi samlat information om idrottsjuridik som kan ge svar på en del frågor:

Frågor och svar om idrottsjuridik (Länk till Riksidrottsförbundets webbplats – öppnas i nytt fönster)

Att hantera medlemmars personnummer i enlighet med GDPR (nya personuppgiftslagen)

Stöd och utbildning för föreningsledare

Att ha kunskap om hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktigt oavsett vilken roll du har i föreningen. Föreningsledarutbildningen passar såväl för dig som har ett allmänt intresse för hur en idrottsförening drivs, som för dig som har en specifik roll i föreningen.

En bra början är att ta del av den kostnadsfria Introduktionsutbildning för föreningsledare som är helt webbaserad och ger en första inblick i rollen som föreningsledare och inspiration för ett spännande och viktigt uppdrag.

Vill du sedan gå vidare och lära mer så tar du kontakt med din idrottskonsulent för att lägga upp en handlingsplan och planera utbildningsinsatser som kan stärka dig och din förening.

Vi har även ett fast utbud av utbildningar inom bland annat föreningslära och styrelsearbete som du kan ta del av. På vår utbildningssida ser du vilka utbildningar som är aktuella.

Länk till Kontakta idrottskonsulent
Länk till Våra utbildningar