Hem / Bidrag och stöd / IdrottOnline / Ny hemsideslösning när IdrottOnline hemsida läggs ned 31 december

Ny hemsideslösning när IdrottOnline hemsida läggs ned 31 december

Riksidrottsförbundet har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, men från 1 januari 2023 kommer den lösningen inte längre att erbjudas. Läs vidare här nedan om vilken hjälp som finns att få för dig som just nu funderar på hur det ska bli med din förenings hemsida framöver.

Det erbjudande som tidigare funnits, med Episerver som publiceringssystem, läggs ned dels på grund av att Riksidrottsförbundet fått ett förändrat uppdrag där fokus ligger mer på lösningar för sin kärnverksamhet och dels för att det finns mer kostnadseffektiva och ändamålsenliga hemsidelösningar.

Länk till mer info om Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas nya digital inriktning 

Ta hjälp av oss och starta en lärgrupp om er hemsideslösning

Har er förening IdrottOnline som hemsideslösning idag och behöver se över vad ni ska ha för lösning framöver? Då kan en lärgrupp vara en bra start. Ta kontakt med din idrottskonsulent på RF-SISU Gävleborg för att bolla och starta samtalet om er nya hemsida. En lärgrupp är en bra möjlighet att samla föreningsledare för att gemensamt göra en analys av er nuvarande hemsida, vilka behov ni har framöver och sedan komma till beslut för ny hemsidelösning.

Länk till lärgruppsmaterialet Val av hemsideslösning

Länk till Kontakta idrottskonsulent

Kolla med ert SF

Vi rekommenderar att ni kollar av med ert Specialidrottsförbund hur tankarna går där gällande hemsideslösning innan ni startar arbetet i föreningen. Kanske har ert förbund erbjudanden eller samordnar arbetet för er idrott.

Om ert SF inte rekommenderar något särskilt, så finns det både alternativa föreningsadministrativa system och hemsidelösningar på marknaden.

Vad finns att välja på?

Sedan IdrottOnline togs fram har flertalet andra föreningsadministrativa system lanserats, en del av dem har tillhörande hemsidelösning.

Länk till en översikt av föreningsadministrativa system som idag är integrerade med IdrottOnline

Det finns också leverantörer som erbjuder tjänst för hemsida. Det finns många alternativ på marknaden, varav några exempel hittar ni här Utred utifrån era behov om någon av alternativen kan vara aktuellt för er.

Länk med info om några leverantörer av hemsidor

Vart kan jag vända mig med frågor?

På Riksidrottförbundets frågor-och-svar-sida om den nya digitala inriktningen kan du bland annat läsa mer om hur det påverkar IdrottOnline.
 
 
Har du frågor som du inte hittar svaret på så kan du ställa dessa till: This is a mailto link