Hem / Vi arbetar med / Antidoping

Antidoping

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar och förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. All idrott bygger på rent spel. Att det är nolltolerans mot doping inom idrotten i Gävleborg är en självklarhet.

Rent spel betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten.

Antidopingarbetet i Gävleborg

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar och -förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. Vi genomför även, på uppdrag, ett antal dopingkontroller varje år och vi ansvarar för att diplomera aktörer utanför föreningssfären, t.ex. privata gym, som deltar i den gemensamma satsningen Prodis – 100 % ren hårdträning fri från doping.

Mer information om dispenser, listor, kontroller och annat hittar du på Antidoping Sveriges webbplats.

Länk Antidoping Sverige

Vill du jobba med oss för en dopingfri idrott?

Inom idrotten i Gävleborg har vi vårt eget team som gör tester i det egna distriktet. Här behöver vi vid vissa tillfällen fylla på med funktionärer. Är du intresserad av att arbeta som dopingkontrollfunktionär på din fritid?

Länk till mer information om hur du blir kontrollfunktionär

Webbfunktion för anonyma tips

Riksidrottsförbundet har upprättat en webbaserad tipsfunktion, Whistleblowerfunktion, där vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten kan lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.

Länk till dopingtips.se 

Vill du veta mer om antidopingarbete?

Håll er uppdaterade och sprid budskapet vidare genom att:
• prenumerera på Antidoping Sveriges nyhetsbrev Antidopingnytt
• följa Antidoping Sverige på Facebook (dela gärna inlägg och bjud in era aktiva att följa sidan)
• följa @dopinghundenmolly på Instagram