Hem / Vi arbetar med / Antidoping

Antidoping

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar och förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. All idrott bygger på rent spel. Att det är nolltolerans mot doping inom idrotten i Gävleborg är en självklarhet.

Rent spel betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder. För att nå målet förs kampen mot doping med olika medel på alla nivåer inom idrotten.

Antidopingarbetet i Gävleborg

Som Riksidrottsförbundets regionala organisation ger vi idrottsföreningar- och förbund i länet stöd och råd vid frågor kring antidoping. Vi genomför även, på uppdrag, ett antal dopingkontroller varje år och vi ansvarar för att diplomera aktörer utanför föreningssfären, t.ex. privata gym, som deltar i den gemensamma satsningen Prodis – 100 % ren hårdträning fri från doping.

Mer information om dispenser, listor, kontroller och annat hittar du på Riksidrottsförbundets webbplats om antidoping
Länk till Svensk Antidoping (öppnas i nytt fönster)

Vill du jobba med oss för en dopingfri idrott?

Inom idrotten i Gävleborg har vi vårt eget team som gör tester i det egna distriktet. Här behöver vi vid vissa tillfällen fylla på med funktionärer. Är du intresserad av att arbeta som dopingkontrollfunktionär på din fritid?

Länk till mer information om hur du blir kontrollfunktionär

Webbfunktion för anonyma tips

Riksidrottsförbundet har upprättat en webbaserad tipsfunktion, Whistleblowerfunktion, där vem som helst som misstänker dopingaktiviteter inom idrotten kan lämna information anonymt. Tipsaren kan också föra anonym dialog med Svensk Antidoping.

Länk till dopingtips.se (öppnas i nytt fönster)

Denna miniflyer (visitkort-storlek) och affisch (70x100 cm) kan beställas kostnadsfritt genom att mejla till This is a mailto link