Hem / Egna nyheter / Vi söker verksamhetschef för Idrott & samhälle

Vi söker verksamhetschef för Idrott & samhälle

Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är viktigt? Ser du samverkan som en möjlighet att nå målen? Är du en van chef och ledare? Då kan det här vara något för dig!

RF-SISU Gävleborg utgör Riksidrottsförbundet och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled.

Vår uppgift kan sammanfattas i att leda, stödja och företräda samt bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrott att nå föreningsidrottens gemensamma vision: Svensk idrott – världens bästa.

Vill du vara med och utveckla människor och idrottsföreningar? Tycker du att idrott och föreningsliv är viktigt? Ser du samverkan som en möjlighet att nå målen? Är du en ledare som ser laget före jaget?  

Som verksamhetschef för Idrott och Samhälle vid RF-SISU Gävleborg ansvarar du för en grupp medarbetare om ca  10 personer bestående av idrottskonsulenter och projektledare. Du samverkar i ditt arbete med chefen för vårt andra verksamhetsområde Idrott och folkbildning.

Dina arbetsuppgifter är att... 

  • tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten med sikte på svensk idrottsrörelses gemensamma mål 2025 och i linje med vår verksamhetsinriktning och verksamhetsplan.

  • leda organisationens idrottskonsulenter, som i sin tur stöttar distriktets specialidrottsförbund och idrottsföreningar , ledare och aktiva i sitt utvecklings- och folkbildningsarbete. Verksamheten bygger på ett utåtriktat förhållningssätt där mötet på föreningens hemmaplan är en grund. Du arbetar i nära samspel med dina medarbetare, vilka du coachar och utvecklar individuellt och som team.

  • rapportera direkt till distriktsidrottschefen och ingå i ledningsgruppen. Som en del i ledningsgruppen agerar du även utifrån ett helhetsperspektiv. Samverkan över våra verksamhetsområdesgränser är en naturlig del.

  • representera verksamheten gentemot andra distrikt och vår riksorganisation.

  • företräda och samverka lokalt och regionalt inom områden som rör idrott och samhälle. I ditt arbete strävar du efter att skapa goda och hållbara förutsättningar för idrottsrörelsen i vårt distrikt.

  • ha ett delegerat personal-, arbetsmiljö-, och budgetansvar.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig med relevant utbildning och ser att du har flerårig erfarenhet av ledarskap, personalfrågor och att du har haft en chefsbefattning.

Du har med dig erfarenhet och förståelse för idrottsrörelsens och folkbildningens värdegrund och drivkrafter.

Du har kraften att leda och företräda en framtidsinriktad och folkrörelsebaserad verksamhet.

Du står för ett involverande, coachande och tillitsbaserat ledarskap.

Information och ansökan
Tillträde enligt överenskommelse.
Din placering kommer att vara på något av våra kontor i Söderhamn, Bollnäs eller Hudiksvall. Vi ser att en stor del av tiden dock bör förläggas till Söderhamn då de flesta av våra medarbetare i Hälsingland har sin placering där.
Om du erbjuds tjänsten kommer vi att efterfråga ett begränsat registerutdrag ur belastningsregistret.

Länk till ansökningsformulär (Workbuster)

Sista ansökningsdag är 3 maj.

Vi kommer löpande att hantera inkomna handlingar.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ann-Gerd Bergdahl, distriktsidrottschef,
This is a mailto link 
Mobil 070-672 51 31