Hem / Egna nyheter / Vi söker Idrottskonsulent

Brinner du för idrott och föreningsutveckling?

Är ditt drömyrke att arbeta med idrottsrörelsen och stödja idrottsföreningar i sin utveckling? Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!

RF-SISU Gävleborg är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar, samt skapa förutsättningar för att nå idrottsrörelsens gemensamma vision:
Svensk idrott – världens bästa!

Rollen

Som idrottskonsulent arbetar du med att utveckla och stödja idrotten och dess föreningar genom uppsökande verksamhet, rådgivning och föreningsutveckling. Du marknadsför, planerar, stöttar och skapar förutsättningar för bildnings- och utbildningsverksamhet i och tillsammans med idrottsföreningar. Du ansvarar för övergripande samordning och uppföljning av insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Uppsöka föreningar och skapa förutsättningar för föreningar att utveckla sin verksamhet
Stödja utvecklingen av idrottens roll i att skapa ett livslångt idrottande
Starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av utbildnings- och utvecklingsprocesser - arrangera möten, träffar, utbildningar etc.
Föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva, ledare och föräldrar
Administrera utbildningar

Din Profil

Vi vill att du:

  • Inspirerar föreningar att skapa delaktighet, inkludering och få nya perspektiv genom folkbildningens pedagogik - helt enkelt ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och ambitioner att vilja utveckla sig själva och föreningen.
  • Gillar mötet med människor i förening, att lyssna in behov och engagera och inspirera
  • Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildning- och utvecklingsarbete
  • Med fördel har utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik på folkhögskola eller högskola/universitet eller annan motsvarande erfarenhet
  • Har god administrativ förmåga
  • Har B-körkort och bil
  • Har goda kunskaper om Office 365

Vi ser det som värdefullt om du har egen erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening.

Om tjänsten

Du kommer att ingå i vårt team som består av ca 20 medarbetare; idrottskonsulenter, verksamhetschefer och distriktsidrottschef.

Din arbetsmiljö växlar mellan klubbstugan, utbildningslokalen, idrottsplatsen och kontoret. Tjänsten erbjuder ett varierande arbete med stor flexibilitet under eget ansvar.

Arbetsområdet är Hälsingland med något av våra kontor i Söderhamn, Bollnäs eller Hudiksvall som utgångspunkt. Kvälls- och helgarbetet är i perioder omfattande.

Frågor besvaras av

Verksamhetschef Linnéa Lundin Bernkert, 070-820 57 58, This is a mailto link 

Distriktsidrottschef Ann-Gerd Bergdahl, 070-672 51 31, This is a mailto link 


Välkommen att registrera din ansökan snarast, urval och intervjuer sker löpande.

Sista ansökningsdatum är senast 20 juni 2022

Här ansöker du:

Länk till ansökningsformulär