Hem / Egna nyheter / Vägen tillbaka från ätstörningar och psykisk ohälsa

Vägen tillbaka från ätstörningar och psykisk ohälsa

På kvällen den 16 september har du chans att se Jonathan Hedströms föreläsning om karriären, ätstörningar, prestationsångesten, machokulturen, ledarskap och vägen tillbaka till ett hälsosamt liv.

”Fan va tjock du är Jonte” sade en lagledare, då började den osunda relationen till mat och träning att eskalera för Jonathan. Nu vill han hjälpa andra att prata om ätstörda beteenden, psykisk ohälsa och hur man blir frisk från dem.

– Det blev elva säsonger i högsta hockeyserien i Sverige, spel i både NHL och KHL, drygt 80 landskamper och 3 VM men under alla dessa 20 år led jag i det tysta av ätstörningar och psykisk ohälsa, berättar Jonathan.

– När det var som värst hade jag tappat kontrollen över mig själv fullständigt. Som den gången när jag gick hem från en träning med KHL-laget och plötsligt svimmade på grund av undernäring. För 5 år sedan påbörjade jag min behandling på ätstörningskliniken och där startade även resan i den personliga utvecklingen som har lett mig till att jag idag mår bra och jobbar med att hjälpa andra människor. 

Under den kommande Folkhälsoveckan i Ovanåker har Ovanåkers kommun i samverkan med RF-SISU Gävleborg bjudit in Jonathan Hedström – du är varmt välkommen med din anmälan! 

Länk till anmälan hittar du på www.ovanaker.se/folkhalsoveckan

Jonathan Hedströms föreläsning
”Vägen tillbaka till ett hälsosamt liv”
Datum: 16 september
Tid: 19.00-20.00
Plats: Pingskyrkan, Edsbyn
Föreläsningen är kostnadsfri


Vill din förening arbeta vidare med frågor om hälsosam idrott och trygga, utvecklande idrottsmiljöer? Kontakta någon av våra idrottskonsulenter för att få stöd, bolla dina frågor och få hjälp att göra en plan för arbetet.

Länk till Kontakta idrottskonsulent