Hem / Egna nyheter / Träning för barn och ungdomar kan starta igen

Träning för barn och ungdomar kan starta igen

Enligt den presskonferens regeringen höll igår så kan nu idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare återupptas – även inomhus. På Riksidrottsförbundets webbplats finns mer information om vad som gäller just nu.

Torsdagens besked från regeringen innebär att barn födda 2005 och senare kommer kunna träna igen både inomhus och utomhus. Den åldersgruppen undantas från regeringens rekommendation att fram till den 7 februari stänga all offentlig verksamhet som inte är nödvändig.

– Det är med lättat hjärta jag kan säga till våra hundratusentals ideella ledare att det är dags att samla träningsgrupper och lag för att ge glädje, gemenskap och idrottsträning igen, säger Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets (RF) ordförande.

För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd.

– Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, säger Björn Eriksson.

Vad som generellt gäller för idrottsrörelsen just nu kopplat till den nya pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd kan du läsa mer om på Riksidrottsförbundets webbplats:
https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/lagetjustnumedtraningochtavling

Vi påminner om att det även är viktigt att ta reda på vad som gäller för anläggningar och verksamheter i just din kommun samt att hålla koll på vilka rekommendationer, tolkningar och riktlinjer som gäller för just er idrott/ert specialidrottsförbund.

Har du som idrottsförening ytterligare frågor om råd, föreskrifter och pandemilagen så rekommenderar vi att du besöker RF:s ”Coronasida” där du hittar de senaste uppdateringarna:
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen

Där finns även en länk till ”Frågor och svar”:
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

Om du har fler frågor om corona och idrott, kontakta This is a mailto link

Du är alltid välkommen att bolla dina funderingar med din idrottskonsulent på RF-SISU Gävleborg så kan vi hjälpa dig sortera frågorna dit de hör hemma