Hem / Egna nyheter / Thomas Nylund ny ordförande för RF-SISU Gävleborg

Thomas Nylund ny ordförande för RF-SISU Gävleborg

Under den allra första årsstämman för RF-SISU Gävleborg igår den 21 april valdes Thomas Nylund till ny ordförande. Med anledning av den rådande coronapandemin blev stämman även historisk som den allra första som genomfördes digitalt.

Årsstämman genomfördes med hjälp av digitala verktyg och på distans valde medverkande ombud från specialdistriktsförbunden in tre nya personer i styrelsen – Thomas Nylund, Gävle som ordförande, Filimon Andmichael Kiflu, Gävle som suppleant och Peter Edlund, Bollnäs som ledamot. Omval gjordes av Anette Edström, Bo Eriksson båda Sandviken, Esbjörn Lindgren, Söderhamn samt omval på Therese Florentin, Sandviken som suppleant. Michaela Lindberg, Gävle och Lena Kristoffersson, Hudiksvall har två år kvar på sina respektive mandatperioder som ledamöter.

Gudrun Ekblom avgår härmed som ordförande. Gudrun blev 2004 vald till ordförande i Hälsinglands Idrottsförbund och hade kvar den rollen när Hälsinglands och Gästriklands förbund slogs samman till Gävleborgs Idrottsförbund. 

Årsstämman tog även beslut om den nya verksamhetsinriktningen för RF-SISU Gävleborg som efter sammanläggningen omfattar både uppdraget inom idrottsutveckling och inom folkbildning.

– Det känns enormt hedrande att ha blivit utsedd att axla det här uppdraget som ordförande för RF-SISU Gävleborg, säger Thomas Nylund. Idrotten har alltid betytt mycket för mig personligen. Idrottsrörelsen och dess föreningar har en oerhört viktig roll att fylla i samhället. Vi talar om att främja allas möjlighet till hälsa och gemenskap. I dagens läge med coronapandemin möter både samhället och idrottsrörelsen väldigt stora utmaningar. Det känns viktigare än någonsin att försöka ta till vara alla goda krafter som tillsammans kan bidra till att utveckla och trygga ett hållbart och hälsosamt samhälle. Jag ska försöka göra mitt allra bästa för att bidra i detta. Jag ser verkligen fram emot  det här uppdraget.


 

Om Thomas Nylund:

  • Han är bosatt i Gävle.
  • Han är civlingenjör, Tekn. Dr. h.c., konsult och egen företagare.
  • Han har varit aktiv i brottning och fotboll i ungdomen, nu medlem i Gefle Tennisklubb, motionerar på gym, verkat som funktionär i Gävle Simsällskap (då dottern simmade).
  • Han har verkat på olika ledande positioner i drygt 30 år, bland annat som förbundsdirektör/VD i Gästrike Återvinnare (2008–2019), vice ordförande i styrelsen för Högskolan i Gävle (2016–fortf.), styrelseordförande i Företagshälsan i Gävle (2014–2015), Tekniska Föreningen i Gävle (2017–2018) och Stiftelsen Gästrikeregionens Miljö (2019–fortf.).