Hem / Egna nyheter / "Ta den för laget" - nationella vaccinationsveckan

"Ta den för laget" - nationella vaccinationsveckan

Under den nationella "Vaccinationsveckan" görs insatser för att få så många som möjligt att vaccinera sig mot covid-19. Se till att du och din förening också "Tar den för laget"! och hjälp till att sprida budskapet.

RF-SISU Gävleborg samverkar med Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg kring Folkhälsomyndighetens nationella temavecka om vaccination mot covid-19 som genomförs denna vecka (vecka 11).

Som förening får ni gärna hjälpa till att sprida det kampanjmaterial som finns framtaget i era lokaler och kanaler.

Genom att så många som möjligt vill ”Ta den för laget” så bidrar vi gemensamt till minskad smittspridning, ett fungerande samhälle … och med det en friskare idrottsrörelse.

Mer information och material översatt till olika språk finns här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/till-dig-som-ar-ovaccinerad/till-dig-som-vill-veta-mer-infor-vaccination/


Vill ni ha inspiration hur ni kan bidra till att sprida budskapet?
Här finns tips och idéer om hur andra idrottsföreningar spridit budskapet i sociala medier m.m. (Västra Götalandsregionen)

Om ni som förening eller förbund även vill bidra genom att möjliggöra vaccination i samband med större evenemang så kan ni höra av er till följande kontaktpersoner.

  • Hälsingland: This is a mailto link
  • Sandviken, Hofors, Ockelbo: This is a mailto link
  • Gävle: This is a mailto link

För mer information och tidsbokning gå till 1177.se/Gavleborg.