Hem / Egna nyheter / Nu kommer den – utbildningen vi själva saknat!

Nu kommer den – utbildningen vi själva saknat!

I utbildningen Det unika och inkluderande ledarskapet ser vi bortom hindren. Här utgår vi från möjligheterna och glädjen i ledarrollen för att motivera och leda personer med funktionsnedsättning. Den 17 april kör vi – välkommen med din anmälan!
En helt ny ledarutbildning har tagit form i Gävleborg. Den riktar sig till dig som vill utveckla ett hållbart ledarskap för aktiva med funktionsnedsättning.

– Vi vill bidra till att skapa den utbildning som vi själva tycker saknas inom vårt område, säger Christer Ringh i föreningen KF Heros. Tillsammans med sina föreningsaktiva, Parasport Gävleborg, Gästriklands Innebandyförbund och utbildaren Måns Lööf har han bidragit med viktigt innehåll till utbildningen som producerats av RF-SISU Gävleborg.

Ledare Christer Ringh i sporthall framför en målbur.
Christer Ringh, KF Heros, delar med sig av sina erfarenheter i utbildningen.

– Vi vill skapa en bra och seriös grund för ledare som kanske inte vet hur de ska närma sig de här frågorna. Många som är ledare inom paraidrotten har fått leta sig fram till kunskapen, skapat sina egna nätverk, pusslat ihop lite kompetens här och där, menar Christer. Vi behöver höja nivån helt enkelt!

Glädjen i ledarskapet står i centrum och vi fokuserar mer på människan än på funktionsnedsättningen. Utbildningen syftar till att ge inspiration och motivation till ledarskapsuppdrag i idrottsverksamhet där personer med funktionsnedsättning deltar.

Utbildningen ger grundläggande kunskap om och kring parasport och introducerar grunderna i:
• Begrepp och definitioner
• Inkluderande ledarskap
• Tillgänglighet och Miljö
• Idé- och värderingsstyrt ledarskap
• Rörelseförståelse

Med Det unika och inkluderande ledarskapet får du kunskap om vilka utmaningar en person med en funktionsnedsättning kan möta på vägen mot en aktiv fritid. Vi identifierar sätt att inspirera, motivera och underlätta för den aktive och ger tips kring hur ditt ledarskap kan göra stor skillnad.

Det här är ett utmärkt tillfälle att introducera nya ledare och "klä på" befintliga ledare i föreningen med värdefull kunskap.

17 april 2021
Kl 09.00–16.00
(Med anledning av pandemin återkommer vi närmare utbildningsstart med info om tillvägagångssätt för utbildningen.)

Länk till mer info och anmälan


Föreningsaktiva Nora sitter i en elhockeystol i en idrottshall.
Nora är aktiv i föreningen KF Heros och delar med sig av sina erfarenheter i utbildningen.