Hem / Egna nyheter / Nu heter vi RF-SISU Gävleborg

Nu heter vi RF-SISU Gävleborg

Vi har fått ett nytt namn, en ny webbplats och en ny logotyp. Det blir ännu enklare och ännu tydligare för alla föreningar som vi jobbar med. Annars är det mesta sig likt, våra två uppdrag är fortsatt idrott och folkbildning.

– Vi är ju redan vana att ha ett tätt samarbete distriktsidrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna emellan så sammanläggningen blev ett naturligt steg för att effektivisera och tydliggöra, säger Ann-Gerd Bergdahl, distriktidrottschef RF-SISU Gävleborg.

Erbjuder en helhetslösning

– Jag tror att det kommer att bli ännu tydligare och enklare för föreningarna. Vi tydliggör att vi kan erbjuda en helhetslösning för föreningen där vi på ett naturligt sätt knyter ihop våra kompetenser. Föreningar och förbund kan kontakta oss om samma saker som tidigare – ingenting försvinner.

– En bonus är att alla 19 idrottsdistrikt får enhetlig grafisk profil. Det blir tydligare att vi arbetar med samma uppdrag och att vi även är knutna till Riksidrottsförbundet. Det är en styrka, menar Ann-Gerd.

Hur kommer RF-SISU Gävleborg att inleda det nya året?

– Aktivt. Vi kommer att lägga stor kraft i det folkbildningsuppdrag vi har och i det utvecklingsarbete vi gör tillsammans med distriktets föreningar. Att skapa förutsättningar för trygga idrottsmiljöer och att stärka våra viktiga föreningsledare är prioriterade områden. Alla oavsett bakgrund och förmåga ska ha möjlighet att upptäcka rörelseglädjen och den sociala samvaro som är så värdefull inom idrottsrörelsen.

– Vi kommer även att jobba för att trygga den framtida tillgången till anläggningar och idrottsytor i Gävleborg. Alla vill att fler ska röra på sig – då måste vi arbeta långsiktigt och fatta kloka beslut tillsammans för att det ska bli verklighet, avslutar Ann-Gerd.

Människor som precis ska skära upp tårta med logotyp på.

Vi smällde till med en godsak på förmiddagsfikat för att fira den nya enkelheten! Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna är nu en organisation – RF-SISU Gävleborg.


 

Om sammanläggningen

Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 distrikt har nu i januari alla bytt namn. De tidigare två distriktsorganisationerna har nu blivit en gemensam organisation per distrikt med fortsatt två tydliga uppdrag, idrott och folkbildning. Den 15 januari byter samtliga distrikt också logotyp och grafisk profil liksom att de får nya hemsidor.

På riksnivå är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna fortsatt två separata organisationer.