Hem / Egna nyheter / Idrott för äldre – från snack till verkstad!

Idrott för äldre – från snack till verkstad!

Som pilotdistrikt i satsningen "Idrott för äldre" skapar vi just nu nätverk och metoder för att sätta fler i rörelse. I Hofors kan du som är 65+ leta reda på träningskläderna redan imorgon, då Hofors Ridsällskap erbjuder ridning för äldre.

”Idrott för äldre” är en satsning för 65+ som idag inte är vana att röra på sig. Det är ett sätt att sänka trösklar och få några att kanske hitta något helt nytt att aktivera sig med, eller för någon annan att våga komma tillbaka till en aktivitet de tidigare sysslat med. Att få göra det tillsammans med andra ger en ännu bättre effekt.

Samordna och stödja idrottsföreningarnas utveckling av verksamheten

Under hösten 2020 samlade vi intresserade idrottsföreningar och samverkansparter i nätverk. Hofors och Söderhamns kommuner står i fokus till att börja med. Metoden är att stärka föreningar att i samverkan med andra aktörer i närområdet erbjuda folkbildning och fysisk aktivitet med rörelseförståelse som grund.

RF-SISU Gävleborgs roll har varit som samordnare och inspiratör i starten av satsningen. Vår förhoppning är att de idrottsföreningar som är med ska lyckas skapa ordinarie verksamhet för äldre och att samverkan mellan de olika parterna fortsätter och då finns vi kvar som stöd vid behov, nätverkande och utbildningsinsatser.

Exempel på vilka konkreta erbjudanden till äldre som just nu drar igång i Hofors kommun: