Hem / Egna nyheter / Föreningen som vann matchen mot corona

Föreningen som vann matchen mot corona

Vad gör man som förening när flera aktiva testar positivt för Covid-19? Vilka beslut tar man? Vem ansvarar för vad? När krisen är ett faktum har man stor nytta av en krisplan. Ta del av berättelsen om hur BIK Karlskoga tog matchen mot viruset.

I Örebrodistriktet fick man tillfälle att testa sin krisberedskap med kort varsel då spelare efter spelare visade sig vara smittade av Covid-19. De hade ingen krisplan färdig – men fick utarbeta en efter hand.

I artikeln som vi länkar till här nedan kan ni ta del av ett filmreportaget där de själva berättar om händelseförloppet. Ni hittar även en länk till ett lärgruppsmaterial som tagits fram för föreningar som vill ligga steget före och tänka igenom hur en krisplan bör se ut i den egna föreningen.

Länk till artikeln "Tuff match för BIK Karlskoga"
https://www.rfsisu.se/orebrolan/Nyheter/Egnanyheter/tuffmatchforbikkarlskoga

***

Rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i förening
(201027)

  • Informera laget och övriga personer som ifrågavarande person varit i kontakt med
  • Övriga i laget ska, även om man inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på om man får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
  • Vid symtom ska man isolera sig och gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller om symtomen inte går över på ett dygn.
  • Medan man väntar på provsvaret ska man bete sig som om man har covid-19.
  • Genomför en extra noggrann städning av de ytor, toaletter, redskap med mera som ifrågavarande person använt och vistats i.
  • Följ de regionala förhållningsregler och håll dig informerad via 1177.se.

Håll dig uppdaterad på Riksidrottsförbundets "Coronasida";
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen