Hem / Egna nyheter / Fokus på 100 % Ren Hårdträning

Fokus på 100 % Ren Hårdträning

Denna vecka är den nationella uppmärksamhetsveckan mot doping. Tillsammans med träningsanläggningar arbetar RF-SISU Gävleborg för att minska användningen av dopingpreparat bland besökare på distriktets träningsanläggningar.

Under uppmärksamhetsveckan, som pågår 5–11 oktober, vill man uppmärksamma det antidopingarbete som gym och träningsanläggningar gör runt om i landet och skapa en medvetenhet om problemet.

All idrott bygger på rent spel. Att ha nolltolerans mot doping inom idrottsrörelsen i Gävleborg är en självklarhet och därför arbetar vi på RF-SISU Gävleborg förebyggande mot doping.- Denna vecka är viktig för att lyfta upp kunskapen om att träna på rätt sätt och att inte fuska sig till framgång, säger Hans Bergman, samordnare för antidopingfrågor vid RF-SISU Gävleborg. Vi vill motverka användandet av ”Androgena anabola steroider” och andra ämnen som är skadliga för kroppen. VI vill också förmedla ett tydligt budskap och sprida kunskapen om att det går att träna 100 procentigt med Ren Hårdträning!

Armbrytaren Heidi Andersson utmanar

Under uppmärksamhetsveckan uppmanas alla, både gymmen och dess medlemmar, att under hashtaggen #renhårdträning ta ställning för just ren träning, så att vi tillsammans bidrar till att främja en hälsosam träningskultur. Årets uppmärksamhetsvecka kommer att märkas av på många träningsanläggningar runt om i Sverige. Årets ambassadör är den elvafaldiga världsmästarinnan i armbrytning, Heidi Andersson som tillsammans med armbrytargymnasiet i Storuman kommer att stå för årets utmaningar.

Länk till kampanjinfo på 100% Ren Hårdtränings webbplats

Vill du veta mer om RF-SISU Gävleborgs arbete med Antidoping?

Länk till information om antidopingarbetet i Gävleborg

100% ren hårdträning

... är en arbetsmetod som många svenska gym använder för att hantera och begränsa problem med doping. Arbetet med metoden organiseras och utvecklas nationellt av STAD (Stockholm förebygger alkohol och drogproblem) likaså samordningen av det nationella nätverket PRODIS (Prevention av doping i Sverige) som funnits sedan 2008. Arbetet bygger på utbildning av gympersonal, samt samverkan med polis, kommun, RF/SISU, regionen, tullverket och länsstyrelsen. Finansiering sker via Folkhälsomyndigheten.

För mer info se: www.renhardtraning.com