Hem / Egna nyheter / Eventverktyg tar ditt evenemang till nya höjder

Eventverktyg tar ditt evenemang till nya höjder

Att det är kostsamt att anordna evenemang vet vi, men att såväl arrangörer och deltagare som samhällsmedborgare får mer för pengarna än själva nöjet är det kanske inte lika många som tänker på.

Alla evenemang kan ge vinster till en stor mängd intressenter. Vid ett lyckat arrangemang är värdet av vinsterna till och med långt större än vad det kostar att anordna och delta i evenemanget.

Med verktyget Event Impact Calculator kan du få hjälp att beräkna de långsiktiga och hållbara effekterna av ditt planerade evenemang. Den 18 mars bjuder vi in till en utbildningsdag på Göransson Arena i Sandviken för ge dig en inblick i hur du kan bli bättre på att beräkna effekter, locka sponsorer och få långsiktig nytta av ditt evenemang.

Länk till mer info och anmälan till utbildningsdagen

Evenemang bidrar med stolthet

Exempelvis kan ett enda evenemang ge arrangörerna både intäkter och publicitet till ett medievärde som de kanske aldrig haft råd att annonsera för. Helt andra branscher – ofta researrangörer, hotell och restauranger, men även butiker och turistattraktioner – kan även de få fler kunder och större intäkter tack vare evenemanget. För att inte tala om skatteintäkterna, som är särskilt stora inom just turism.

Ett evenemang kan även bidra med en stolthet, kultur eller image till en ort, vilket innebär att vinsterna också är sociala. Ett samhälle där invånare trivs är viktigt i konkurrensen om arbetskraft, företag liksom studenter och bra lärare till skolor till exempel.

Pedagogiskt verktyg

Event Impact Calculator är framtagen av Riksidrottsförbundet och Göteborg & Co. Utgångspunkten har varit att underlätta för alla evenemangsplanerare genom att skapa ett pedagogiskt verktyg, baserat på en förenkling av verkligheten, som sammanställer eventets påverkan på ekonomiska, miljömässiga och sociala faktorer.

Med det som utgångspunkt kan verktyget hjälpa dig som evenemangsansvarig att hitta och samverka med viktiga intressenter och inte minst för att attrahera finansiärer i form av exempelvis kommuner och sponsorer.

Länk till mer information om Event Impact Calculator