Hem / Egna nyheter / Är du den vi söker för framtidens förening i Sätra?

Är du den vi söker för framtidens förening i Sätra?

Nu startar vi ett projekt i Sätra i Gävle, där vi vill skapa framtidens förening. Tillsammans med andra aktörer vill vi inkludera barn, unga och vuxna på nya sätt. Nu söker vi dig som kan engagera barn och unga och gillar att skapa kontakter.
Tycker du att värdegrund, allas rätt att vara med, kamratskap, idrott och sociala mötesplatser är intressanta och viktiga frågor? Då är kanske det här är något för dig!
Tillsammans med IK Sätra och Gestriklands Fotbollförbund startar vi nu projektet "De Unga - framtidens förening".
När forskning visar att svenska barn är bland de mest stillasittande i Norden förstår man hur viktigt idrottens uppdrag är och hur viktigt det blir att lyfta dom geografiska platser där förutsättningarna för att lyckas är sämre. Det här projektet ska hitta nycklarna till hur framtidens förening verkar, engagerar och fungerar i förhållande till områdets förutsättningar.
 
Målet med projektet är att under 2 år aktivt förändra den nuvarande, allt mer ansträngda, situationen i ett av Gävles områden, Sätra. Genom detta samverkansprojekt främjar vi integration, kamratskap och motverkar social ohälsa och  utanförskap i stadsdelen samt att vi ökar kunskapen om föreningslivet i stort. Tillsammans med olika aktörer i stadsdelen Sätra vill vi nå barn och ungdomar samt vuxna för att fler ska känna sig inkluderade i idrottsrörelsen och i samhället.
Vi söker dig som kan engagera barn och unga, som har lätt för att skapa relationer med människor, som har ett driv att samverka med andra aktörer och som har kunskap om hur en idrottsförening fungerar.
Här har du en möjlighet att göra skillnad för många. Välkommen med din ansökan senast 15 januari.