Hem / Egna nyheter / Ålder är bara en siffra – 140-åriga segelsällskapet lockar fortsatt nya medlemmar

Ålder är bara en siffra – 140-åriga segelsällskapet lockar fortsatt nya medlemmar

Vi fick tillfälle att delta när jubilerande Söderhamns Segelsällskap firade 140 år som förening. En av de äldsta föreningarna i distriktet – med framtiden i sikte.
Söderhamns Segelsällskap bildades den 4 juli 1882 och den första kappseglingen hölls redan söndagen i samma vecka. Efter fem år hade sällskapet 64 medlemmar. Idag arrangerar föreningen fortsatt seglartävlingar, medlemsantalet närmar sig 200-strecket och nya intresserade tillkommer.

En av aktiviteterna som lockat nya medlemmar är den satsning på vuxensegling som föreningen startade i samband med seglarskolan för barn och unga. I stället för att ha ett gäng vuxna som väntade vid strandkanten såg föreningen till att engagera idrottsföräldrarna i en egen seglargrupp, vilket visade sig vara en lyckad insats.

Under resans gång har Lars Persson, idrottskonsulent på RF-SISU Gävleborg, agerat bollplank och backat upp föreningen i diverse aktiviteter:

– Det här är en förening som är pigg på idéer och där det aldrig ”sitter fast”. Genom åren har vi bland annat jobbat med lyckade integrationsprojekt och utbildningssatsningar, säger Lars. 

Vi önskar föreningen fortsatt vind i seglen många fartfyllda år framåt!

Lars Persson, RF-SISU Gävleborg, Håkan Elffors Johansson ordförande i Söderhamns Segelsällskap och  John-Erik Jonsson, kommunalråd (C), Söderhamn.