Hem / Egna nyheter / Digital konferens med paraidrott i fokus

Digital konferens med paraidrott i fokus

Inför elhockeyturneringen World Cup Volt Hockey värmer vi upp tillsammans med arrangörerna och bjuder in till en digital konferens om "En aktiv fritid för alla?" – med goda exempel, utmaningar, det senaste från Parasport Sverige och plats för dialog.
Covid-19 sätter tillfälligt stopp för den internationella turneringen World Cup Volt Hockey som är framflyttad till våren 2021. Under tiden värmer arrangörerna upp med World Cup Volt Hockey Pre Games – en turnering med elhockeylag från Sverige den 9–11 oktober.
I samband med Pre Games bjuder vi in företrädare för kommuner, region, föreningar och andra samhällsaktörer till en digital konferens till en konferens där vi lyfter den viktiga framtidsfrågan om allas rätt till en god hälsa och en meningsfull fritid.

Digital konferens 9 oktober:
En aktiv fritid – hur ger vi alla det valet?

Datum/tid: Fredagen den 9 oktober 2020 kl 09.00–12.00
Målgrupp: Företrädare för kommuner, region, föreningar och andra samhällsaktörer.
Under konferensen ger vi en aktuell lägesbild och ett tillfälle att fördjupa kunskapen kring funktions- och folkhälsofrågor utifrån perspektivet idrott och rörelseglädje. Vi skapar rum för samtal om hur vi gemensamt kan hitta nycklarna för likvärdiga möjligheter att delta i hälsofrämjande, meningsfyllda aktiviteter. Hur kan Gävleborg samla kraft för en hållbar framtid med folkhälsan i centrum?

Mer info om World Cup Volt Hockey och Pre-Games-aktiviteter hittar du på: www.wcvh.se 
Huvudarrangör för konferensen: RF-SISU Gävleborg
I samverkan med: Parasport Gävleborg och Gästriklands Innebandyförbund