Make a move

Sidan uppdaterades: 30 maj 2024

Make a move sprider kunskap och testar nya sätt att utveckla ett rörelserikt samhälle. Make a move är en långsiktig satsning för ökad rörelse och förbättrad hälsa i Västra Götaland. Tillsammans med andra aktörer från olika samhällssektorer sprider vi tillsammans kunskap och skapar konkreta insatser som bidrar till ett mera rörelserikt och hållbart samhälle. Vi testar nya grepp och tar fram goda exempel som visar att det är möjligt och kan sporra fler att följa med.

Satsningen startade hösten 2021 under namnet Region in Movment och har nu bytt namn till Make a move. Satsningen projektleds av RF-SISU Västra Götaland och drivs med ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionen. Vi erbjuder coaching, utbildningar, föreläsningar och tillgång till kunskap och forskning på området.

Varför gör vi satsningen?

Fysisk aktivitet är en förutsättning för att må bra, såväl fysiskt, psykiskt och socialt. Den stora utmaningen är hur vi skapar förutsättningarna för att alla ska kunna, vilja och våga röra på sig. En av nycklarna stavas Physical literacy eller rörelseförståelse. Genom att använda rörelseförståelse som förhållningssätt kan individer och organisationer bidra till ett mer rörelserikt samhälle. Det kan i sin tur påverka hållbar samhällsutveckling, i linje med FN:s agenda 2030.

För mer information

Kika in på projektets hemsida och läs mer - https://makeamovevastragotaland.se/

Sidan publicerades: 18 november 2022

KONTAKT