Borås Fältritklubb

Sidan uppdaterades: 6 december 2022

Borås Fältrittklubb har en aktiv ungdomssektion, som verkligen har fullt upp…

Utöver käpphästtävlingar och andra aktiviteter planeras just nu Halloween-aktiviteter för barn och unga. Och tidigare under året arrangerade ungdomssektionen (US) hela föreningens årsmöte – allt som en del av folkbildande arbete från ungdomarnas sida.

Men hur går det till?

– Vi brukar träffas i början av året för att se vad vi vill göra. Vi planerar allt med hjälp av ett årshjul och det brukar sluta med att vi får välja bort aktiviteter eftersom idéerna flödar, säger snart 16-åriga Alva Post, en av medlemmarna i ungdomssektionens styrelse.

I gruppen är det högt till tak och alla ska känna att de får sin röst hörd. Delaktighet, gemenskap, trygghet och utveckling är viktiga ord i sammanhanget. Efter genomförda aktiviteter träffas de igen och utvärderar vad som gick bra och vad de kan göra bättre nästa gång.

Ungdomsstyrelsen består av medlemmar under 25 år och fungerar i stort sett likadant som en vanlig styrelse, dock råder lite mer frihet och mindre fyrkantighet.

Borås FRK är en aktiv och modig förening som vill erbjuda sina medlemmar chans att utvecklas. Tidigare i år, när föreningens huvudstyrelse funderade på hur får de skulle få fler att komma på årsmötet, kändes det därför som en självklarhet att be ungdomarna arrangera.

Ungdomssektionen bjöd in sin idrottskonsulent från RF-SISU som agerade bollplank när ungdomarna spånade på idéer och lärde sig mer föreningskunskap. Därefter fortsatte samtalen och planeringen i en lärgrupp som leddes av Alva Post (tvåa från vänster på bilden).

Resultatet av arbetet blev mycket lyckat. Årsmötet, som arrangerades i ridhuset inför fulla läktare, andades årets höjdpunkt. Det inleddes med ett quiz och avslutades med en föreläsning till häst för deltagarna på mötet!

När US anordnar någonting blir det ”inte bara en käpphästtävling”, utan det finns också kringaktiviteter för att ge deltagare och besökare en fullspäckad upplevelse. De tänker alltid på det lilla extra.
– Det viktigaste är att ha kul! Vi anordnar aktiviteter som vi själva vill göra, vilket smittar av sig på de som är med, säger Alva.

Sidan publicerades: 6 december 2022