Börja resan till utveckling i föreningen

Sidan uppdaterades: 5 juni 2024

Idrotten har förändrats mycket de senaste åren. Utveckling handlar mycket om att våga utmana din egen förening eller ditt förbund och att inspireras av andras smarta idéer. RF-SISU Västra Götaland finns här för föreningar och förbund som behöver stöd och råd i utvecklingsarbetet.

Ni kanske behöver en tydlig idé som kan svara på vad organisationen står för och erbjuder eller behöver en attraktiv och synlig vision för vad ni vill åstadkomma? Vi har stor erfarenhet av att arbeta med målstyrning och värdegrundsfrågor. Vi hjälper er att hitta bra verktyg och processer och skräddarsyr ett upplägg som passar just er förening/ert förbund.

Vi på RF-SISU Västra Götaland arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. Våra folkbildningsverksamhet vänder sig till alla inom idrotten, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder till idrottande barn eller organisationsledare.

Efter en folkbildningsinsats, exempelvis en processdag eller en utbildning, tar processen till förändring fart och vi hjälper dig gärna på den resan. När du folkbildar och utbildar dig ökar du inte bara din egen kompetens, du kommer även att sprida din kunskap vidare till andra i föreningen/förbundet.

Vi kommer till er förening eller ert förbund

Vilka är era största utmaningar? Ta kontakt med oss så startar vi utvecklingsresan och gör din förening/ditt förbund starkare - tillsammans. Vi kommer gärna ut till er för ett möte!

Det är viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram tillsammans med en idrottskonsulent. Denna plan gör det möjligt för din förening/ditt förbund att ta del av resurser för folkbildning från RF-SISU Västra Götaland. Det kan handla om:

  • utbildningsmaterial
  • arvode till lärgruppsledare, kursledare, föreläsare, kulturarbetare eller processledare
  • lokalhyra i samband med utbildning
  • pedagogiska hjälpmedel/digitala hjälpmedel.

Sidan publicerades: 29 november 2022