Inkluderingsarbetet uppmärksammades under tacksamhetsgala

I en välkomnande atmosfär samlades idrottsmentorer, projektledare och eldsjälar från inkluderingsprojekten Street Games, Street Games Academy och Tjejsatsningen för att uppmärksamma varandras hårda arbete under året.

Sidan uppdaterades: 30 maj 2024

Moderatorerna för kvällen, Sara Almussa och Arkan Khaiar, hälsade alla välkomna med ett inspirerande starttal. "Varmt välkomna till vår gala! Tillsammans ska vi njuta av olika aktiviteter under dagen och visa vår uppskattning för ert hårda arbete och driv under året", inledde Sara, som är mentor på Kvällsidrotten i Hjällbo. Arkan, mentor på Kvällsidrotten i Rannebergen, delade också med sig av egna erfarenheter och på vilka sätt föreningslivet har format honom.

Kvällen syftade till att visa tacksamhet för arbetet som utförts under året, både genom idrottsaktiviteterna och läxhjälpen inom inkluderingsprojekten. Inkluderingsarbetet handlar om att ta tillvara möjligheter och undanröja hinder, att vi på alla plan och nivåer tar tillvara olika kompetenser, erfarenheter och talanger. Alla ska ha samma möjlighet att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen.

- Idrottsmentorer och projektledare inom projekten har visat stort engagemang i sitt arbete under året och det har varit en nyckel för att nå ut och skapa möjligheter för fler att delta och se möjligheterna med att vara en del av idrottsrörelsen, säger Hanna Havstam Ghodrati, projektledare för Street Games Academy.

Utöver en rad aktiviteter var diplomutdelningen kvällens höjdpunkt där projektledare och mentorer från olika områden hyllades. Från Hisingen, Sydvästra Göteborg, Bergsjön, och Angered till tjejsatsningar i Göteborg, Skaraborg och Fyrbodal, lyftes deras insatser fram och uppmärksammades. Speciellt omnämndes Street Games Academys läxhjälpsprojekt och Tjejsatsningen där utmärkelser delades ut till framstående ledare och mentorer samt ambassadörer. Kvällen fortsatte med presentationer som belyste de betydelsefulla insatserna från årets mentorer och ledare.

- Kvällen var fylld av glädje, inspiration och gemenskap, som påminde alla närvarande om vikten av deras arbete och det positiva inflytande de har på ungdomars liv genom idrott och utbildning, säger Hanna Havstam Ghodrati

Här kan du läsa mer om inkluderingsprojekten:

Street Games
Street Games Academy
Tjejsatsningen

Sidan publicerades: 30 maj 2024