West Pride 2024

Gå tillsammans med er förening i Pride-paraden den 15/6 i Göteborg, eller arrangera en egen match/tävling med Pride-tema någon gång under året.

Sidan uppdaterades: 20 december 2023

West Pride arbetar för en jämlik värld och ett jämlikt Sverige fritt från fördomar och trakasserier.

Att delta i Prideparader är en viktig symbolhandling som visar att vi inom idrotten omsätter vår värdegrund i handling.

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI aktiviteter visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och kan erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.

Pride-paraden 2024

Under West Pride 2023 gick ca 25 föreningar samlade i Pride-paraden i Göteborg. Ytterligare föreningar engagerade sig i lokala arrangemang i sina kommuner.

Vill er förening vara representerad i Pride-paraden den 15 juni 2024 i Göteborg. Oavsett om ni blir en person, 5 personer eller 100 personer från föreningen som går med idrotten i Pride-paraden - anmäl er förening här. Länk till extern webbplats

När ni anmält er skickar vi (RF-SISU) bilder som ni kan använda för att berätta om föreningens deltagande i paraden i era kommunikationskanaler. Vi kommer även att kunna erbjuda regnbågsflaggor att använda i paraden.

RF-SISU hjälper i dialog med West Pride till att samordna idrottens deltagande i paraden. Vi tillhandahåller 1000 regnbågsflaggor och 500 armbindlar på plats. Gå gärna i föreningskläder och var kreativa med hur ni vill deltaga (föreningsflaggor, banderoller, visa upp er idrott och förening).

Arrangera en egen Pride-match/tävling

Vi har ett utlåningskit tillgängligt för idrottsföreningar som vill arrangera en egen Pride-match/tävling. Banderoll, paradflagga, småflaggor och armbindlar finns att låna.

Kontakta thomas.gehoor@rfsisu.se för mer info och för att boka materialet till ert specifika datum/evenemang.

 

Sidan publicerades: 20 december 2023