Vi hjälper er med bokföring och fakturering

Sidan uppdaterades: 12 februari 2024

Redovisningsservice hos RF-SISU Västra Götaland har en bred kompetens och erbjuder rådgivning, stöd och service till idrottsföreningar och idrottsförbund i Västra Götaland.

I Strategi 2025 finns begreppet den moderna föreningen; för att förenkla den administrativa tillvaron hos föreningar/förbund kan RF-SISU Västra Götaland hjälpa till med följande:

  • löpande bokföring, där vi digitalt sköter er bokföring med en kontoplan anpassad till Idrotten och där ni som förening/förbund alltid har full insyn i det som görs.
  • bokslut, där vi stänger räkenskapsåret enligt de regelverk som finns.
  • konsultation där vi efter era önskemål kan hjälpa till att ta fram nya rutiner för t ex digitalisering, kundfakturering, attestflöden, gå igenom skillnaden mellan balansräkning och resultaträkning eller hur man gör en budget.

Låter det intressant?

Kontakta Kattis Markling på redovisningsservice.vastragotaland@rfsisu.se för mer information.

Idrottens BAS-kontoplan

Idrottens BAS kontoplan är en branschkontoplan som är anpassad för idrotten. Den nya bokföringslagen ställer krav på hur bokföringen skall hanteras för ideella föreningar.
Läs mer om Idrottens BAS-kontoplan på Riksidrottsförbundets hemsida

Skatter och avgifter

RF-SISU Västra Götaland samarbetar med Skatteverket för att idrottsföreningar och förbund ska få hjälp med frågor om skatter och avgifter. På Skatteverkets hemsida finns information idrottsföreningar.
Läs mer på Skatteverkets webb

 

Sidan publicerades: 10 oktober 2022

KONTAKT