Helena Persson till vänster i bild tillsammans med tränarkollegan Linnéa Hekne

Hon är månadens lärgruppsledare

I hjärtat av Västerås Simsällskap, en förening med stolta traditioner och framstående meriter, finner vi Helena Persson, en erfaren simmare och ledare som har dedikerat nästan tre decennier åt att forma simmare och bygga en sammanhållen förening.

Sidan uppdaterades: 27 mars 2024

Vid 51 års ålder och med en gedigen bakgrund inom tävlingssimning har Helena inte bara varit en del av Västerås Simsällskap i 27 år, utan även varit en aktiv deltagare i sin ungdom, tävlandes på SM-nivå för Filipstads Simklubb i Värmland innan hon tog steget till Västerås.

Västerås Simsällskap, grundat redan 1910, har under sina 124 år fostrat en imponerande lista av simmare och idrottare, inklusive 11 deltagare vid Olympiska Spelen. Med cirka 150 tävlande simmare i åldrarna 9-25 år och en ständig närvaro i topp 20 över svenska simklubbar, har föreningen etablerat sig som en ledande kraft inom svensk simning.

Att bli utnämnd till månadens lärgruppsledare är för Helena en bekräftelse på att deras arbete värdesätts och att de är på rätt väg både i och utanför bassängen.

- Det är alltid kul att det man gör uppskattas, det ser jag som ett kvitto på att vi är på rätt spår, säger hon och tillägger att samarbetet med RF-SISU Västmanland har varit en ovärderlig resurs för föreningens utveckling.

"Det är både roligt och nyttigt!"

Västerås Simsällskaps arbete med folkbildning och lärgrupper är en del av en bredare satsning på utveckling och samhörighet. För Helena är det engagemang, omtanke och strävan efter utveckling som kännetecknar hennes ledarskap och som har varit bidragande till föreningens framgångar.

- Jag drivs främst av utveckling och samhörighet. Det är en fantastisk förmån att få vara en del av simmarnas idrottsutövande. Lärgrupper ger möjlighet att samlas och få både teoretiska och praktiska erfarenheter tillsammans, berättar Helena.

Helena lärgrupp

Helena i rollen som lärgruppsledare

Arbetet med lärgrupper som metod har varit en framgång för Västerås Simsällskap, vilket Helena ser som ett sätt att samla och dela erfarenheter för att främja både individuell och kollektiv progress.

- Det gäller att både ge och ta för att utveckling ska ske i en förening. Det skapar dessutom en bra samsyn som går att ta vidare ut i hela föreningen. RF-SISU har så mycket bra material och förslag till övningar som vi föreningar kan ta del av för att underlätta arbetet, säger hon.

Responsen från deltagarna på föreningens aktiviteter har varit övervägande positiv, vilket ger ytterligare bevis på att deras strategi för folkbildning och samarbete med RF-SISU har varit framgångsrik.

- Vi har fått bra feedback! Det är alltid uppskattat med fortbildning på föreningsnivå. Det har skapat engagemang och delaktighet. Det är både roligt och nyttigt att ha lärgrupper!, avslutar Helena.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare?
Klicka här för att nominera

Läs mer om lärgrupper och lärgruppsledare här

Sidan publicerades: 27 mars 2024