Vill ni öka era föreningsintäkter?

Med skräddarsydda utbildningspaket, "Gräsroten" och Folkspels föreningsprodukter har din förening chans att öka intäkterna.

Sidan uppdaterades: 20 mars 2024

För att hjälpa föreningar att skapa en hållbar ekonomi, utan att behöva lägga kostnaden på medlemmarna i form av exempelvis höjda avgifter, ser vi ett behov av utveckla och potentiellt hitta nya vägar för föreningar att öka sina intäkter. Resultatet av det arbetet är följande utbildningspaket.

Digitalt utbildningspaket i sju delar

Utbildningspaketet består av sju olika delar som alla behandlar ett särskilt område. De olika delarna kan ses som helt fristående från varandra, eller som komplement till varandra, beroende på vad föreningen har intresse av att fördjupa sig i. De sju olika områdena som berörs är:

  • Evenemang och arrangemang
  • Sponsring och samarbeten
  • Föreningsjobb
  • Lotterier, spel och bingo
  • Insamling och crowdfunding
  • Försäljning
  • Entreprenörskap

Intressant? Börja med att ta en kontakt med din idrottskonsulent för att få stöd och hjälp att planera och skräddarsy insatserna utifrån just era behov.

Utforska hela materialet här

Intäkter genom Folkspels produkter

Med Folkspel har din förening möjlighet att tjäna pengar. De produkter som ni kan sälja är: BingoLotto, BingoLotto prenumeration, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender. Det är upp till varje förening att själva bestämma vilka produkter ni vill sälja.

Mer om Folkspels föreningsprodukter

Gräsroten från Svenska Spel

Gräsroten påverkar idrottens framtid genom att ge fler ungdomar bättre möjligheter att delta och utvecklas inom sin idrott. Med sponsringsinitiativet Gräsroten bidrar Svenska Spel varje år med 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Det är Svenska Spels kunder som bestämmer till vilka föreningar pengarna ska gå.

Mer om Gräsroten

Sidan publicerades: 20 mars 2024