Hjältar vid sidlinjen:
Supporterns dag hos Gideonsbergs IF

Idag hyllar vi supportrarna, hjärtat i Gideonsbergs IF, där föräldrar som Linda Heplinger spelar en avgörande roll. Supporterns dag firas inte bara som en hyllning till passionen för idrotten utan också som en påminnelse om den viktiga gemenskap och sammanhållning som dessa engagerade individer skapar.

Sidan uppdaterades: 19 mars 2024

I Gideonsbergs IF, där fotbollen är en central del av gemenskapen, är supportrarna livsnerven i föreningen. För Linda Heplinger, en förälder och trogen supporter, är engagemanget inte bara en plikt utan en passion som går långt tillbaka.

- För mig är det naturligt att vara engagerad i Gideonsbergs IF eftersom jag själv tillbringade ett decennium här som spelare. Nu när min dotter Clara är aktiv i klubben känns det som att cirkeln sluts. Att stå vid sidan av planen och stötta laget är en ära och en glädje, berättar Linda med ett leende.

"Supportrarna är livsviktiga"

Föreningen, medveten om den ovärderliga rollen som föräldrar och supportrar spelar, betonar vikten av deras engagemang för att säkerställa föreningens framgång.

- För oss är supportrarna livsviktiga, utan deras stöd och engagemang skulle vi inte kunna bedriva den verksamhet vi gör idag. Det är genom deras ideella insatser som vi kan skapa en trygg och positiv miljö för våra spelare att växa och utvecklas i, berättar en representant för klubben.

Lindas engagemang sträcker sig långt bortom att bara stå vid sidan av planen under matcherna.

- Jag är involverad i försäljningsgruppen för att hjälpa till med att samla in pengar till laget. Jag står även i kiosken under hemmamatcherna, skjutsar till träningar och matcher och försöker vara en närvarande och stöttande förälder för alla tjejerna i laget, förklarar hon.

GIF

Linda Heplinger till vänster i bild under lagets säsongsavslutning

"Vill visa att tjejerna har ett stort stödsystem bakom sig"

Vad betyder supporterkulturen i GIF för dig personligen, och hur har den påverkat din syn på idrott och föreningsliv?

- Supporterkulturen i GIF är för mig en viktig del av gemenskapen kring min dotters fotbollslag. Att vara en del av supporterkulturen innebär att jag inte bara stöttar min dotter individuellt, utan också bidrar till att skapa en positiv och inkluderande atmosfär för hela laget och dess supportrar, berättar Linda och fortsätter:

- För mig personligen betyder supporterkulturen att vara där för mitt barn och hennes lagkamrater, oavsett om det är genom att heja på dem under matcherna, hjälpa till med förberedelser inför matcher och evenemang, eller bara finnas där som ett stöd. Det handlar om att uppmuntra och stärka tjejerna, både på och utanför planen, och att visa dem att de har ett stort stödssystem bakom sig, avslutar hon.

På supporterns dag är det inte bara idrotten som hyllas utan också det ovärderliga bidraget från föräldrar och supportrar som Linda Heplinger. Deras engagemang och passion är fundamentalt för idrotten i Västmanlands framgång och välmående, och det är genom deras stöd som föreningar kan fortsätta att blomstra och utvecklas.

Här kan du läsa mer om rollen som idrottsförälder

Sidan publicerades: 19 mars 2024

Vad är Supporterns dag?

Supporterns dag är en speciell dag tillägnad att hylla och uppmärksamma de lojala supportrarna inom idrottsvärlden. Det är en tidpunkt då föreningar och idrottsorganisationer firar och tackar de personer som stöttar sina lag eller idrottare, oavsett om det är genom att närvara vid matcher, köpa biljetter, bära klubbens färger eller på andra sätt visa sitt engagemang och support.

Supporterns dag är ett tillfälle att uppskatta det ovärderliga bidraget från supportrar till idrottsföreningarna och hur de bidrar till att skapa en positiv atmosfär och gemenskap kring sporten.